Kul med cup. Anna Baldesjö och HK Höfers drar i gång den egna Höfers cup igen efter några års uppehåll. Här är det systersonen Viktor som testar ett skott.
Kul med cup. Anna Baldesjö och HK Höfers drar i gång den egna Höfers cup igen efter några års uppehåll. Här är det systersonen Viktor som testar ett skott.

Populär handbollscup tillbaka efter sju år

Sju år har gått sedan senast. Nu är Höfers cup tillbaka. "Jättekul att det blir av", säger arrangören.

ANNONS
|

Det blir en återkomst för ett populärt inslag i handbollens Dalsland. Höfers cup återvänder efter några år och arrangörsklubben har gjort klart med 27 lag i två åldersgrupper för flickor och pojkar.

Den 8 april är det dags.

– Jag vet faktiskt inte när det var senast, men då var det väldigt stort. Nu heter den heter Höfers cup miniboll för att vi spelar minihandboll med fyra utespelare och en målvakt, säger Anna Baldesjö, ordförande i arrangerande Höfers.

En närmare titt i Bohusläningens arkiv säger att Höfers cup ställdes in 2011 på grund av för får anmälda lag. Därmed var 2010 den senaste – och 30:e – upplagan av cupen.

ANNONS

Med tjugo minuters mellanrum kommer match efter match att spelas i Valboskolans sporthall. I minihandboll spelar man mellan den stora planens långsidor och tre matcher kan pågå samtidigt.

– I minihandboll har vi inga slutspel eller placeringsmatcher. Alla är vinnare och vi har inte några sifferblock, men sedan kan jag säga att ungarna oftast har stenkoll på vad det står ändå, säger Anna Baldesjö som har stort stöd från föreningens ledare och föräldrar.

– Vi har god hjälp från föräldrarna och de tycker att det är jättekul att vi drar igång igen. Det blir som en avslutning på säsongen och alla får medaljer, alla är vinnare.

Lagen som kommer är från Dalsland, Bohuslän och Västergötland. Från Kroppskultur kommer hela sju lag och Höfers har själva ett lag i varje klass.

– För oss är det jättekul att det blir av, sedan hoppas vi att cupen ska återkomma varje år framöver, säger Anna Baldesjö.

Läs också:

Fakta: Höfers cup miniboll i siffror

Klasser: Fyra. Flickor 07, flickor 08, pojkar 07 och pojkar 08

Matcher per lag: Minst fyra

Antal föreningar: Sju. Kropps (7 lag), Trollhättan (6), Höfers (4), Mellerud (3), Lysekil (3) Stenungsund (2), Strömstad (2)

Matchernas längd: 17 minuter

Antal lag: 27

Antal matcher: 60

ANNONS