STÄNGDE MATCHEN. Tillsammans med Simon Tydén Busck var Fredrik Cervell bäste målskytt i första kvalmatchen. Idag vill han att laget stänger säsongen.
STÄNGDE MATCHEN. Tillsammans med Simon Tydén Busck var Fredrik Cervell bäste målskytt i första kvalmatchen. Idag vill han att laget stänger säsongen.

Seger - då kan Kropps avsluta säsongen

En seger från en ny säsong i division 1. "Det vore skönt om vi kan avsluta kvalet på lördag", säger Kroppskulturs Fredrik Cervell inför andra kvalmatchen, hemma mot Skövde HP 90.

ANNONS
|

Cervell kom till Kroppskultur inför den här säsongen. Handbollskarriären började i Stenungsund och tog honom sedan via Kungälv och Wasaiterna till ett år i handbollens finrum med Redbergslid.

Efter ett uppehåll, studier och spel med Stenungsund vaknade lusten igen. Och med nytt jobb i Uddevalla - och några bekanta i Kroppskultur kändes det lockande med ännu ett klubbyte. Uddevallaklubben var inte sena att nappa.

Målet var att slåss i toppen av serien, men det blev inte riktigt som laget tänkt sig säsongen. I efterhand kan man ännu en gång konstatera att serien var ovanligt jämn, men att det blev kval på den nedre halvan av tabellen i stället för uppåt.

ANNONS

– Det är aldrig kul att kvala på det här sättet, men nu försöker vi göra det bästa av det och tror på oss själva.

I den första kvalmatchen var Fredrik Cervell planens bäste spelare och visade med kompromisslös inställning och tufft spel vägen för sitt lag i såväl anfall som försvar. Det innebär en hemmafördel för Kropps som nu kan avgöra i Agnebergshallen i en andra eller eventuellt tredje match.

För honom själv har det under säsongen, precis som för resten av laget, gått upp och ner.

– Det har varit toppar och dalar och jag har varit ringrostig, men är glad att jag fått förtroendet. Jag har hittat glädje i handbollen igen, säger han.

Lagets besvärliga trend att spela bra i en halvlek för att sedan rasa ihop har han, som alla andra, få svar på.

– Det är svårt att sätta fingret på och det är nog en kombination av saker, men i lördags visade vi en helt annan inställning och att vi kan göra något åt situationen.

I första kvalmötet med Skövde tappade visserligen Kropps en 9–3-ledning till 10–10 i paus, men samlade ihop sig och vann enkelt. Fredrik Cervell satte sista bollen med fem sekunder kvar.

ANNONS

– Det var framförallt bakåt vi avgjorde. Där jobbade vi verkligen som ett lag och Lukas (Stomvall) var bra i målet.

Hans kontrakt är på ett år, men han öppnar för en fortsättning.

– Jag är sugen på att fortsätta spela. Jag trivs jättebra och det är ett är en väldigt go grupp med bra spelarmaterial så vårt läge under året har varit lite förvånande, men det gäller att få ihop kollektivet.

Precis som senast. Det kan säkra fortsatt division 1-spel på lördagseftermiddagen.

Avkast

Direkt-off 2, andra matchen i bäst av tre

Kroppskultur–HP Skövde 90

Agnebergshallen, lördag 15.00

Skador, Kropps: Pontus Lundqvist är sjuk och missar matchen. I övrigt är hela truppen tillgänglig.

Vid seger är Kropps klart för fortsatt spel i division 1. Vid seger för Skövde väntar en tredje och avgörande match på onsdag, även den i Agnebergshallen.

ANNONS