SM-finalen döms av Uddevalladuon

Lagen är klara. Nu är också domarna utsedda till helgens SM-finaler. Herrmatchen döms av Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik från Uddevalla. "Höjdpunkten på året", säger Wetterwik.

ANNONS
|

På lördag avslutas den inhemska handbollssäsongen i Sverige med traditionsenliga SM-finaler. IK Sävehof och H65 Höör möts på damsidan och IFK Kristianstad och Alingsås HK på herrsidan.

I den sistnämnda finalen ska Uddevalladuon Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic styra. Domarna har fått den största matchen inom svensk handboll.

– Vi fick reda på det i går kväll (söndag). Det var vårt mål och vår förhoppning sedan första matchen i år och vi är väldigt glada att avsluta säsongen med SM-finalen. Ett kvitto på att det gått bra, vi är stolta och nöjda såklart, säger Mattias Wetterwik.

De har fått uppdraget i tuff konkurrens med flera domarpar. Vägen fram till finalen har de hållit en tuff och jämn nivå vilket Wetterwik tror är en anledning till det hedersfulla uppdraget.

ANNONS

– Vi har kollat på våra egna prestationer och har gjort är en stabil säsong. Kanske vårt bästa slutspel i karriären med fyra kvartsfinaler och tre semifinaler. Vi har bra självförtroende och är oerhörd nöjda.

Duon har dömt båda finallagen under semifinalerna och har därför bra koll på spelarna som ska göra upp på lördag. Inför 12000 åskådare i Malmö arena är det en speciell match att hantera.

– Vi har erfarenhet från två SM-finaler sedan tidigare (2013, 2014). Det är alltid lite extra men matchförberedelsen är klar och det är bara att förbereda sig mentalt, säger Mattias Wetterwik som ser fram emot säsongens sista match.

– Det ska bli väldigt roligt, höjdpunkten på året, och det är svårt att beskriva med ord. Det brukar vara feststämning med allt runt omkring matcherna.

Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik dömde herrarnas Challenge cup-final för ett år sedan och var som enda svenska par med i handbolls-EM i Sverige i december.

Lördagens SM-final för damer mellan IK Sävehof och H65 Höör kommer att dömas av Johan Gomér och Martin Gomér. Reservparet för båda finalerna är Rickard Canbro och Markus Winberg.

Damfinalen startar klockan 12.45 och sänds i SVT1. Herrfinalen startar klockan 15.30 och sänds i TV4.

ANNONS

ANNONS