Sverige slog storfavoriten Ryssland

Ryssland hade inte tappat en enda poäng inför mötet med Sverige. Då slog Henrik Signells lag till med 39–30. Och semifinalchansen fanns kvar inför kvällens sista match.

|

Sverige jagar semifinal i handbolls-EM i Frankrike. Men för att slutspelsdrömmarna ska slå in var flera resultat tvungna att gå landslagets väg.

Danmark gjorde jobbet i onsdagens första match. Segern mot Per Johanssons Montenegro (24–23) var ett måste för att Sveriges semifinalchans fortfarande skulle finnas kvar.

Rysslands första förlust

Hinder nummer två var Ryssland, redan klara gruppsegrare, som mötte ett laddat Sverige. Trots att Ryssland inte tappat någon poäng före Sverigemötet slutade det med en storseger för Blågult.

Nathalie Hagman var matchens stora artist med åtta mål i den första halvleken. Sverige ledde då med 18–17 där det enda frågetecknet var försvars- och målvaktsspelet.

Filippa Idéhn startade i målet men Johanna Bundsen kom in efter en kvart. Ingen av dem hade någon lycka med räddningarna och snart var Idéhn tillbaka mellan stolparna, för resten av matchen.

Jenny Alm fick, precis som tidigare i turneringen, knapert med speltid. Hon sköt tre skott utan att hitta nätet innan hon spräckte målnollan i slutminuterna.

Hagman missade – ett enda skott

Ryssland vilade några av sina bästa spelare efter pausen och Sverige drog i från. Nathalie Hagman slutade på 17 (på 18 skott) fullträffar mot Ryssland. Matchen vann Sverige med nio måls marginal, 39–30.

Onsdagskvällens sena match mellan Frankrike och Serbien avgör vilket lag som följer med Ryssland till semifinalerna. Den startar 21.00.

Serbisk vinst innebär att Sverige får spela semifinal i Paris. Oavgjort eller fransk vinst så går värdnationen till semi. Då får Sverige ändå åka till Paris för att spela match om femte plats.