Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Charlie Röxner var med och spelade Kropps kvar i ettan förra säsongen. Nu spelar han i serieledande Kärra. Foto: Erik Weiefors
Charlie Röxner var med och spelade Kropps kvar i ettan förra säsongen. Nu spelar han i serieledande Kärra. Foto: Erik Weiefors

Tillbaka till Uddevalla som storfavorit

Förra säsongen mellanlandade han i Kroppskultur. Nu leder Charlie Röxner serien med Kärra. – Jag trivs jättebra i Göteborg, säger han inför morgondagens match mot Kropps i Agnebergshallen.

För ganska precis ett år sedan kom 26-årige linjespelaren Charlie Röxner till Kroppskultur. Efter en tvist med elitserielaget IFK Skövde stod han utan klubb och behövde någonstans att spela. Då blev det Kroppskultur som just då var i behov av förstärkning på den positionen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det blev en tillfällig lösning, men det passade mig bra. Jag hade ju inte spelat på en månad och var lite ringrostig när alternativet med Kropps kom upp. Så jag tänkte det kunde vara kul att spela. Ingen ultimat lösning men det fungerade ändå bra, säger Charlie Röxner som har IFK Kristianstad som moderklubb och öven meriter från Önnered.

Charlie Röxner var med och spelade kvar Kropps i ettan förra säsongen. Men det behövdes kval mot HP Skövde 90 för att säkra platsen. Därefter valde han att tacka för sig och flytta till Göteborg där Kärra blev ny klubbadress.

– Det var ju klart att jag skulle flytta till Göteborg och eftersom jag känner flera spelare i Kärra var det naturligt att flytta dit, säger Charlie Röxner.

Även fast det handlar om division 1?

– Ja, dels går det att kombinera bra med mitt jobb men samtidigt är det kul att spela med mina kompisar, säger han.

Kärra har gått riktigt bra den är säsongen och leder serien efter sju omgångar med sex segrar och en oavgjord. Men Charlie Röxner säger att laget jobbar hårt för varje poäng.

– Det går inte av sig själv och vi kan inte tro att vi ska kunna jogga oss igenom varje match. Vi måste kriga och det märkte vi inte minst mot Vinslöv senast där vi ledde klart och trodde vi kunde ställa in skorna i den andra halvleken. Då straffade de oss direkt, säger han.

Han säger också att Kärra är favoriter mot Kropps, men att det är samma sak där. Hårt jobb gäller.

– Vi är inte storfavoriter, men knappa favoriter. Det kommer att bli en tuff match. Kropps krigar och kämpar men jag tycker de har ett bättre material än att ligga där nere i botten.

Har du någon kontakt med spelarna i Kropps?

– Jag och Henrik Blomqvist pratar ibland men annars inte mer än att vi snackar lite när vi träffas.

Stefan Barksten Sävland i Kropps är medveten om att det blir en tuff match för Kropps mot Kärra. Men han ser det som en utmaning och hoppas att också spelarna kan göra det.

– Vi möter seriens just nu bästa lag, men jag tycker vi har en tendens att lyfta oss mot bättre lag så jag hoppas vi kan göra det igen, säger han.

Se matchen i direktsändning här på bohuslaningen.se. Vi startar 18.45 med våra kommentatorer Chirster Lindgren och Viktor Olofsson.

MEST LÄST