Fortsätter. Stefan Barksten Sävland blir kvar som huvudtränare i Kropps herrlag under de kommande två säsongerna.
Fortsätter. Stefan Barksten Sävland blir kvar som huvudtränare i Kropps herrlag under de kommande två säsongerna.

Tränaren stannar i Kropps: "Ska bli stimulerande"

Han kom in i laget mitt under säsongen. Nu är det klart att Stefan Barksten Sävland stannar kvar som Kropps herrtränare.

ANNONS
|

Det var i februari som Stefan Barksten Sävland tog över ansvaret som huvudtränare för Kropps herrar efter Jonas Carlsson. Den meriterade tränaren tog laget till kval för att stanna kvar i division 1. Något som slutade väl efter två raka segrar mot Skövde.

Inför nästa säsong i ettan kommer Stefan Barksten Sävland att vara kvar i Kroppskultur, det nya avtalet sträcker sig över två säsonger.

– Jag tycker att vi blev bättre och bättre under den tiden jag var med. Killarna är ett gott gäng, visade energi och vilja under kvalet. Nu vill jag vara med från början och jobba långsiktigt med samma ledargäng som avslutade säsongen, säger Stefan Barksten Sävland till Bohusläningen.

ANNONS

Teamet runt huvudtränaren är till stora delar sig likt. Ralf Jansson fortsätter precis som Isabell Barksten Sävland. Materialansvariga blir Lennart ”Öset” Andersson och Kalle Lundqvist. Den interna kommunikationen kommer Tobias Bloom att ha ansvar för och Patrik Hedqvist ska hjälpa till med fysträningen, framförallt på försäsongen.

Kring fys- och rehabträning kommer damlagets Robert Liljander och Ara Rohi ska finnas med. Det var en lösning som användes tillsammans med damlaget under slutet av förra säsongen och nu får en fortsättning vid något pass i veckan.

Ett nytt namn som kliver in i staben är Anders Bottenmark. 35-åringen var med som spelare under fjolårssäsongen.

– Gott att ha någon som ligger mitt emellan oss gubbar och de yngre killarna. Jättebra att han vill vara med och han kanske blir en påläggskalv, säger Barksten Sävland.

Det var i Uddevalla som den nu 55-årige Stefan Barksten Sävland började spela handboll. 1987 tog han över som tränare i Uddevalla HK:s A-lag och sedan dess har han mest varit involverad i ungdomshandbollen.

– Jag fick chansen att ta ett seniorlag för första gången på 30 år. Det har lockat mycket och ska bli stimulerande, säger tränaren som tror på laget inför nästa år.

– Det är goa killar vilket är en bra grund. Det finns mycket kompetens och flera yngre som knackar på dörren. Möjligheterna är stora samtidigt som vi precis har kvalat oss kvar och ska vara ödmjuka.

ANNONS

I dagsläget finns sju herrspelare under kontrakt med klubben under nästa säsong.

– Vi är ett gott ledargäng som är olika och kan komplettera varandra. Tillsammans kan vi täcka behoven och jag gillar att jobba långsiktigt. Jag vill spela med ett aggressivt försvarsspel och springa mycket i kontringarna. Sedan också ha mycket fart i anfallsspelet, säger Stefan Barksten Sävland.

Kropps är just nu träningslediga och återstartar den 22 maj.

ANNONS