Två gånger Johansson fixade segern

Hjärtat i halsgropen. Poängen in på kontot. Kropps damer startade handbollsdagen i Agnebergshallen med dramatik.

ANNONS
|

– Jag har sagt till tjejerna att inte göra så här mot oss. Men det är en riktigt go känsla efteråt, säger Kroppstränaren Nora Kovacs, mycket lättad efter den knappa segern mot Hallby.

Hon syftar på dramatiken som avslutade matchen. Kropps hade lägen att avgöra men till sist fick gästerna 22 sekunder på sig att fixa en kvittering.

Då klev det för dagen täta försvaret fram och blockerade det sista skottförsöket. 21–20 mot en konkurrent i botten av tabellen betyder givetvis mycket.

En av de stora segerorganisatörerna var Julia Johansson som byttes in i målet efter en olycklig Kroppsstart. Trots 1–5-underläge kunde Kropps vända till ledning med 13–12 i paus.

ANNONS

I början av den andra vara det Julia Johansson som stängde till målet. Det tog nästan tio minuter för Hallby att göra sitt första mål. Då hade Kroppsmålvakten bland annat räddat två frilägen och en straff.

– Det gick bra, jag är jättenöjd. Min bästa match hittills så det är skönt, säger Julia Johansson.

Sofia Johansson fick dra ett tungt lass framåt och bakåt. Hon blev också matchens bästa målskytt med sju fullträffar.

Matchfakta

Division 1 södra, dam

Kropps–Hallby 21–20 (13–12)

Mål Kropps: Sofia Johansson 7, Lisa Olsson 4, Johanna Johansson 3, Julia Olsson 2, Kicki Frick Palmerand 2, Sara Arvidsson 2, Charlotte Brink.

Publik: 223

ANNONS