Ryter ifrån. LSK är skyldiga Ljungskilebuss hundratusentals kronor. Nu vägrar vd:n Daniel Olsson att köra till bortamatcherna.
Ryter ifrån. LSK är skyldiga Ljungskilebuss hundratusentals kronor. Nu vägrar vd:n Daniel Olsson att köra till bortamatcherna.

Har fått nog – vägrar köra LSK: "Finns inte på kartan"

LSK:s ekonomiska kris fortsätter. Nu vägrar sponsorn Ljungskilebuss att köra till bortamatcherna. – Det finns inte på världskartan, säger företagets vd Daniel Olsson.

ANNONS
|

Närmare 400 000 kronor.

Så mycket är Ljungskile SK skyldiga sponsorn Ljungskilebuss sedan klubben inte betalat fakturor för bortaresor under 2014, 2015 och några av säsongens matcher.

Nu ryter företagets vd Daniel Olsson ifrån – och vägrar köra LSK innan skulderna är betalda.

– Det skär i mitt hjärta att behöva göra en sådan här sak, men det handlar om för mycket pengar, säger han.

Så du kör inte till Ängelholm på söndag?

– Nej, det finns inte på världskartan. Jag har varit dum nog och kört de här resorna efter uppehållet. Vi har haft en överenskommelse om att de ska betala varje resa innan vi åker. Jag gillar Hannes (Stiller) och killarna i laget och har fortsatt för att vara snäll. Men någon gång får det räcka.

ANNONS

Daniel Olsson har meddelat styrelsen att han går vidare med ärendet till Kronofogden.

– Ett par av dem har sagt att de förstår mig och hade gjort samma sak själva.

När Hannes Stiller skickade färdplan inför söndagens resa till Ängelholm ringde Olsson och meddelade att någon körning dit inte var aktuell.

– Då hade delgivningsbeslutet nått hans skrivbord. Jag och Hannes har en bra relation och han förstod varför det inte kommer någon buss på söndag.

Hur påverkar det här din relation till klubben?

– Jag har ett stort hjärta för klubben och det känns jätteledsamt. Jag har alltid ställt upp för dem och stöttade med 10 000 privat för något år sedan när de hade problem. Men jag får inget tillbaka.

Är det aktuellt att fortsätta köra för LSK I framiden?

– Bara de betalar för sig så kör vi från och med nästa match. Så enkelt är det. Men jag är ingen bank, utan har utgifter att tänka på. Jag har inget problem med dem, men de måste göra rätt för sig.

På torsdagseftermiddagen hade LSK en skuld till Skattverket på 20 315 kronor, 859 av dessa har gått vidare till Kronofogden.

ANNONS

Bohusläningen har varit i kontakt med Hannes Stiller, som inte ville ge några kommentarer, och sökt ordförande Erland Holmdahl.

ANNONS