Victor Nilsson Lindelöf får för första gången bekanta sig med det täta spelschema som Premier League erbjuder runt nyår. Arkivbild.
Victor Nilsson Lindelöf får för första gången bekanta sig med det täta spelschema som Premier League erbjuder runt nyår. Arkivbild.

Hektisk tid i Premier League stundar

Premier League ligger inte på latsidan under jul och nyår. Den engelska fotbollen är tätt förknippad med matcher som duggar tätt under den här perioden.

ANNONS
|

Klassiska "Boxing day" är undanstökat. Men att tänka på ledighet och en behaglig tillvaro nu när det börjar vankas nyår är inte på tal för spelarna i Premier League.

Som brukligt kommer nu matcherna fortsatt i en strid ström. För den fotbollstokige supporten så väntar Premier League-matcher varje dag från den 30 december till den 4 januari.

För många av lagen innebär det att man spelar matcher med två dagars mellanrum.

- Det är en intensiv period vi har framför oss, men den startade redan i november och kommer fortsätta vara så genom januari och februari, säger Chelseas tränare Antonio Conte.

ANNONS

"Decemberskador"

Det täta spelschemat som råder under december sliter på spelarna, menar Manchester Uniteds tränare José Mourinho. Han har till och med tagit sig friheten att mynta ett eget begrepp om läget som råder nu.

- Vad jag kallar för "decemberskador" i engelsk fotboll börjar nu visa sig. Vissa spelare lämnar planen efter 15-20 minuter, andra orkar inte 90 minuter, säger han. Självklart kan det bero på väldigt många faktorer, men vi har öppnat dörren för vad jag kallar "decemberskador".

Skadorna i Uniteds backlinje har dock öppnat dörren för den svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf. Det återstår att se om han får starta nu under dessa hektiska dagar.

Toppmatcher

Uniteds två senaste kryss, 2–2 mot både Leicester och Burnley, har gett upphov till att Manchester City, som bara fortsätter att vinna, alltmer fjärmar sig från rivalen United. Nu leder Pep Guardiolas obesegrade gäng Premier League överlägset, med hela 15 poängs som skiljer till United.

Några toppmatcher att fram emot är Everton–Manchester United på nyårsdagen och framför allt Londonderbyt Arsenal-Chelsea den 2 januari.

ANNONS
TT-AFP
Fakta: Det intensiva spelschemat

Lördag 30/12:

Bournemouth–Everton

Newcastle–Brighton

Chelsea–Stoke

Liverpool–Leicester

Huddersfield–Burnley

Watford–Swansea

Manchester United–Southampton

Söndag 31/12:

Crystal Palace–Manchester City

West Bromwich–Arsenal.

Måndag 1/1:

Brighton–Bournemouth

Leicester–Huddersfield

Burnley–Liverpool

Stoke–Newcastle

Everton–Manchester United

Tisdag 2/1:

Southampton–Crystal Palace

West Ham–West Bromwich

Swansea–Tottenham

Manchester City–Watford

Onsdag 3/1:

Arsenal–Chelsea

Torsdag 4/1:

Tottenham–West Ham

ANNONS