Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Kalles Svensson, JSM-bronsmedaljör på 50 meter fjärilsim
Kalles Svensson, JSM-bronsmedaljör på 50 meter fjärilsim

Hittills tre SM-brons för Uddevalla sim

Två brons i SM och ett i JSM. Jessica Eriksson och Kalle Svensson ordnade så att Uddevalla sim håller sitt medaljmål efter den inledande helgen under SM-tävlingarna i Borås.

Först ut var Jessica Eriksson som tog hem ett brons på 200 meter bröstsim under fredagen. Eriksson ordnade även brons på 50 meter bröstsim under lördagen. Innan mästerskapet har Uddevalla sims avgående chefstränare Jacob Fredriksson trott på medaljer för klubbens nyförvärv.
– Hon levererade, konstaterar han.
200 metersdistansen är inte vad hon prioriterar just nu så hennes egna förhoppningar stod kanske mest till 50 meter på lördagen. Där var hon bara två tiondelar från en silvermedalj.
– Ska man lyckas helt på ett så snabbt lopp krävs att man inte gör några missar. Men placeringen är vi nöjda med, säger Fredriksson.
Jessica Eriksson håller med.
– Jag hade hoppats på lite bättre tid i lördagsloppet, men jag är nöjd i alla fall. Starten stämde inte till hundra procent och då tickade tiondelarna i väg.
19-årige Kalle Svensson gör sitt sista år som junior och efter tre fjärdeplatser i tidigare JSM. Därför satt fredagens brons på 50 meter fjärilsim extra skönt och det var nära att bronset kunde ha varit silver eller rent av guld. De två översta platserna var bara sex hundradelar respektive tre tiondelar borta.
– Det var fjärde gången gillt, säger Svensson som fick ett bra kvitto på att han lyckats med träningen sedan han slutat skolan och nu kombinerar satsningen på simning med att jobba.
Jessica Eriksson simmade 50 frisim på söndagen, men mest för lite träning och laddar framför allt för 100 meter bröstsim på måndagen.
– Jag ska försöka sätta personligt rekord då och det bör räcka till pallen igen, säger hon.
Kalle Svensson har för sin del 100 fjäril kvar. Där var han fyra i vintras.
– Där bör jag ha en chans och med bronset i fredags så känns det förstås extra inspirerande. I bästa fall blir det medalj igen, säger Svensson som även har också 50 och 100 meter bröstsim kvar.
Under söndagen stod Uddevallaklubbens hopp framför allt till Gulliver Koch på 50 meter bröst. Målet var att ta en plats i söndagskvällens final, men den möjligheten missade Koch med dryga tre tiondelar.
I B-finalen slutade han som tvåa och blev därmed sammanlagt tia i grenen.
– Det är helt okej. Jag hoppades på final, men jag ligger en sekund över mitt pers. Simningen har inte stämt riktigt under våren, men jag hoppas på att kunna göra lite bättre på tisdag då jag har 100 meter bröstsim.
Bäst under söndagen var i stället Daniel Andersson som tog en sjundeplats i JSM på 50 meter bröstsim.

MEST LÄST