Anna Nordqvist slog en hole-in-one vid tävlingarna i Japan. Arkivbild
Anna Nordqvist slog en hole-in-one vid tävlingarna i Japan. Arkivbild

Hol-in-one och tredjeplats för Nordqvist

Anna Nordqvist slog många bra slag när hon slutade trea på USA-tourtävlingen i Japan. Höjdpunkten: En hole-in-one på det tredje hålet.

ANNONS
|

Nordqvist plockade fram en järnfyra på det 176 meter långa par tre-hålet. Så här beskriver hon drömslaget:

- Det var en svår pinne långt till vänster och vinden kom dessutom från vänster. Jag trodde att bollen startade för långt till vänster men det var en trevlig överraskning att den gick i, sade Nordqvist till LPGA-tourens hemsida.

Det var Nordqvists tredje hoe-in-one i karriären. Hon fortsatte att spela bra under den tredje och sista rundan i Ibaraki och kom in på 66 slag. Totalt var svenskan 15 under par, fyra slag bakom vinnaren Shashan Feng från Kina.

ANNONS

Trots att Nordqvist drabbades av körtelfeber på sensommaren har hon haft en fin höst. I september vann 30-åringen Evian Championship, hennes andra majorseger.

- Det har tidvis varit tufft, men jag har två vinster inklusive en major så jag är nöjd, sade hon.

Nordqvist lyfter fram det nya samarbetet med svingcoachen Cameron McCormick som en förklaring till framgångarna. McCormick jobbar även med herrstjärnan Jordan Spieth.

- Han fick ordning på min baksving och vi har också gjort mycket arbete med att göra närspelet lite mer okomplicerat, sade Nordqvist.

Veckan som kommer ska Nordqvist spela i Kina och sedan väntar säsongsfinalen i Naples, Florida, den 16-19 november.

TT
ANNONS