Hård kamp. IFK Uddevalla gick vinnande ur derbyt på ett regnigt Siljevi och hakar nu på i toppen.
Hård kamp. IFK Uddevalla gick vinnande ur derbyt på ett regnigt Siljevi och hakar nu på i toppen.

IFK hakar på i toppen efter tung derbyseger

På ett regndräkt Siljevi tog IFK Uddevalla tre blytunga poäng i derbyt mot Grebbestad. Efter halva serien har Uddevalla två poäng till toppen och Grebbestad ligger på nedflyttningsplats. Vem hade gissat det innan säsongen?

ANNONS
|

För Grebbestad fortsätter mardrömmen i division 2, matchen mot IFK Uddevalla läggs till raden som nummer åtta i matcher utan vinst. Senaste segern tog de rödsvarta hemma mot Rynninge IK den 5 maj, efter det har det blivit en poäng - och nu delar de jumboplats med Gunnilse inför sommaruppehållet.

Om inte regnet som strilade ner från blyertsgrå midsommarskyar var illa nog så såg IFK till att sänka humöret ytterligare på hemmalaget från start. Efter bara två minuter slog Sebastian Jaconelli till när han snappade upp en studsande boll utanför Grebbestads straffområde. Han drog till med vänstern och satte 0-1 bakom en chanslös Eric Ohlsson, och Grebbestad fick återigen börja en match i uppförsbacke. Men de repade mod, satte fart och mot ett IFK Uddevalla som bjöd upp till spel så såg Grebbestad faktiskt ut som ett bättre, rappare och aggressivare lag i första halvlek. De båda lagen bjöd till, bytte en del chanser med varandra och Grebbestad kvitterade snyggt redan efter 17 minuter när mittbacken Ulrik Karnström nickade in Christoffer Söderlunds inlägg efter en hörna. Hemmalaget fortsatte med ett rakare spel, skapade några halvchanser mot IFK Uddevallas stabila målvakt Simon Forslund, men mitt i en period där Grebbestad tagit över taktpinnen stack Uddevalla upp. I den 38:e minuten bröt 18-årige vänsterbacken Filip Karlin ett uppspel högt upp i planen, passade ut till Sebastian Jaconelli på vänsterkanten och löpte sig sedan fri inne i straffområdet och mötte Jaconellis inlägg med en perfekt vänstervolley för 1-2.

ANNONS

I inledningen av den andra hade IFK greppet till en början, det var först efter en kvart som Grebbestad kom in ordentligt i spelet. David Olsson fick ett hyggligt läge, men hans volley seglade långt över och nu hade hemmalaget farten uppe. De anföll genom vänsterkanten samtidigt som IFK tappade spelet och föll tillbaka - och vi fick en välbekant matchbild. Grebbestad tog hand om bollen mot en motståndare som backade hem och satsade på kontringar för att bevaka sin ledning, och återigen hade Grebbestad svårt att utnyttja sitt spelövertag. Första riktigt heta chansen dröjde till minut 87 när inbytte Olle Kristoffersson hittade brorsan Felix som cykelsparkade bollen tätt utanför. Nästa läge kom på tilläggstid när Granit Berisha, även han inbytt, fick ett fint frisparksläge men Simon Forslund räddade vid sin vänstra stolpe.

Efter matchen var det en lycklig och lättade IFK-målvakt som stod dyblöt i strumplästen.

– En väldigt skön seger! Det var inte mycket till skönspel - men vi visste att vi skulle behöva kriga i dag. Dels är det ett derby, och dels med tanke på vädret.

I andra halvlek duggade inläggen från Grebbestad tätt ett tag, men Simon var 100-procentig.

– Spelet i luften tycker jag om, det är en av mina styrkor och i dag satt tajmingen där den skulle.

ANNONS

Ni hade med er ledningen i paus, hur gick snacket?

– En del taktiksnack, men framförallt tryckte vi på att vi skulle fortsätta med samma inställning och kriga, vi kände att vi var starkare än Grebbestad mycket tack vare ett bra självförtroende.

Nu hänger ni på toppen igen.

– Ja, det är en otroligt jämn serie som öppnar upp för många lag. Men för oss gäller det att fokusera på vår prestation och inte titta på tabellen och låta oss påverkas av de andra lagens resultat, avslutar Simon.

Fakta

Division 2 Norra Götaland

Grebbestads IF–IFK Uddevalla 1–2 (1–2)

0–1 (2) Sebastian Jaconelli, 1–1 (17) Ulrik Karnström, 1–2 (38) Filip Karlin

Publik: 290

Domare: Kastriot Gerxhaliu

Varningar: Grebbestad: Granit Berisha. IFK Uddevalla: Henrik Palmersjö, Patrik Adamczyk.

Grebbestads IF: Eric Ohlsson – Jimmie Larsson, Ulrik Karnström, Tobias Carlsson, Felix Norén – Christoffer Söderlund (80), Markus Svensson – Rickard Johansson (57), David Olsson (66) – Felix Kristoffersson, Jonas Henriksson.

Avbytare: Granit Berisha (57), Olle Kristoffersson (80), Mattias Svensson (66)

IFK Uddevalla: Simon Forslund – Andreas Johansson (69), Robin Jansson, Fredrik Brändén, Filip Karlin – Henrik Palmersjö, Kristofer Larson, Imer Beqiri, Sebastian Jaconelli – Arlind Beqiri (75), Patrik Adamczyk.

Avbytare: Daniel Fredriksson (69), Samir Fehric (75)

ANNONS