IFK Uddevalla föll i Bohusderbyt.

IFK Uddevalla föll i Bohusderbyt

IFK Uddevalla är kvar på kvalplatsen i division 2. Trots att det blev förlust borta mot Stenungsund med 2–3 (0–2).

|

När IFK Uddevalla mötte Stenungsund på Kamratgården i våras blev det klara 4–0 till hemmalaget. På lördagen fick Stenungsund revansch på Nösnäsvallen. Segern i grundlades den första halvleken då Victor Edvardsen först gav hemmalaget ledningen med 1–0. Därefter brände IFK Uddevalla en straffspark och strax före halvtidsvilan gjorde i stället Ebo Eduam det psykologiskt viktiga 2–0-målet.

I den andra halvleken tände Fredrik Brändén hoppet för IFK Uddevalla genom att göra 2–1. Men Stenungsund replikerade när Ebo Eduam slog in sitt andra mål för dagen. Mido fastställde sedan resultatet till 3–2.

IFK Uddevalla ligger fortfarande på kvalplats, tre poäng bakom serieledande Skövde AIK.

I nästa match väntar Skoftebyn hemma på lördag.