Granit Berisha gjorde ett mål i segermatchen mot Djurgården.
Granit Berisha gjorde ett mål i segermatchen mot Djurgården. Bild: Håkan Fredriksson

IFK Uddevalla höll undan för Djurgården

Det var mycket som stod på spel när IFK Uddevalla åkte till Stockholm för dubbelmötet i Svenska futsalligan. Lördagsmötet mot Djurgården slutade med vinst (2-3) medan söndagens match mot tabelltvåan Nacka blev desto svårare.

|

Serieledande IFK Uddevalla tog ledningen med 3-0 i lördagens match. 1-0 kom genom Fredrik Söderqvist efter tre minuter. Sedan ökade Fehim Smajlovic på till 2-0 efter 27 minuter innan Granit Berisha ökade på till 3-0 i 32:a minuten.

Hemmalaget Djurgården kunde sedan närma sig efter två raka mål. Petter Andersson och Rami Younes var målskyttar och 3-2 kom en minut före slutet. IFK Uddevalla kunde hålla undan och vinna inför 250 personer i publiken.

Toppmatchen mot Nacka på söndagen slutade 3-2 till hemmalaget. Detta trots att det var IFK som tagit ledningen i den första halvleken. Fehim Smajlovic stod för IFK:s mål.