Michael Lindqvist, målskytt för Färjestad. Arkivbild.

Imponerande vändning av Färjestad

I tabellen lever Timrå och Färjestad i skilda världar. På isen var skillnaden länge marginell mellan botten och toppen men när det verkligen krävdes visade Färjestad klassen. Fyra mål i sista perioden gav seger med 5–2.

|

Uppmuntrade av 5–0 borta mot Mora och kontakt uppåt med både den klubben och Örebro, tog sig Timrå an serietvåan som anlände med tveksamma 4–6 hemma mot Rögle i färskt minne.

Initiativet gavs bort direkt. Gustav Rydahls 0–1-mål dröjde inte ens två effektiva minuter (1.58).

- Vi var inte med i matchen första fem, sex minuterna, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till C More.

Werner höll tätt länge

När den kollektiva väckarklockan väl ringde hände det lite mer och i synnerhet i början av mittenperioden sysselsattes Adam Werner, Färjestads målvakt.

Problemet för Timrå?

Werner stoppade allt i nästan två perioder. Men bara nästan. Med 58 sekunder kvar av andra styrde Sebastian Ohlsson in kvitteringen på Johannes Salmonssons passning.

- Vi är fortfarande inte på den nivå vi kan. Vi måste fortsätta attackera mot mål. Det gäller att vända spelet snabbt så kan man få såna där skitmål, säger Ohlsson till C More.

Han fick se den där nivåhöjningen i början av den sista perioden. Patrik Blomberg störtade mot mål och tryckte in 2–1-pucken. Men det bar inte hela vägen till tre nya poäng och den andra raka segern.

Effektiva i sista

I stället bjöd Färjestad på en uppvisning i effektivitet. På 47 sekunder (11.08 och 11.55) vände Joakim Nygård (2–2) och Daniel Viksten (2–3) – och illustrerade varför Färjestad tillhör topplagen.

Michael Lindqvist prickade, med fyra minuter kvar, in 4–2 till Färjestad och avslutade med 5–2 i tom kasse.

- Vi gör ingen jättematch, men vi är ganska konsekventa i spelet, säger Lindqvist till C More.