Intensiv helg för Korpehôla Judoklubb

Korpehôla Judoklubb i Uddevalla hade en intensiv helg med både cup och läger.

ANNONS
|

Ena dagen genomfördes klubbens läger för tredje året i rad i lokalerna på Strömstadsvägen, ett läger som heter Corax Judo Camp. På årets läger kom de tre landslagsmeriterade syskonen Olle, Emil och Klara Mattsson från Stockholms Judoklubb för att instruera ungdomarna.

Lägret genomfördes på en dag och sammanlagt deltog omkring 30 deltagare i åldrarna 7-46 år. På lägret deltog utöver deltagare från den egna klubben även deltagare från Färgelanda- och Stenungsunds Judoklubb, säger Dennis Rundström i Korpehôla Judoklubb.

Dagen efter arrangerade klubben för första gången Bohus-Dals Cup, i Herrestadsskolans gymnastiksal. Detta var den andra deltävlingen, den första deltävlingen arrangerades i mars på Stenungs Judoklubb. Det är en nystartad distriktsserie som kommer genomföras i fyra deltävlingar. I höst väntar deltävlingar i Färgelanda och Mellerud (Kroppefjälls IF arrangerar).

ANNONS

– På denna deltävling deltog omkring 40 utövare från Korpehôla Judoklubb, Kroppefjäll IF, Färgelanda Judoklubb, Stenungssunds Judoklubb, Gullmars Judoklubb och Uddevalla Judoklubb. Från arrangörsklubben deltog det åtta deltagare, utöver detta var det flera som provade på nya roller som domare och sekretariatansvariga, säger Dennis Rundström.

ANNONS