Stefan Ishizaki fick ett känslofyllt avsked i Örebro.

Ishizaki avslutade med segerassist

AIK:s fantastiska hösttrend höll i sig in i det sista. Och Stefan Ishizaki, 35, fick ett känslofyllt avsked när Solnalaget besegrade Örebro med 2–1 i den allsvenska slutomgången.

|

Direkt efter slutsignalen blev Stefan Ishizaki, som nu lämnar klubben, rejält hyllad av den stora AIK-klacken längs med Behrn arenas ena kortsida.

- Det var ett otroligt avslut på Friends i sista hemmamatchen, och det här var lika bra, sade publikfavoriten.

TT: Och märkbart känslofyllt för dig.

- Nu när det sjunkt in att det här var sista matchen så blir man lite rörd och tårögd. Det har varit en fantastisk tid och det är många fina minnen jag kommer tänka på när jag blickar tillbaka på tiden i AIK.

Svårslaget AIK

Redan i måndags säkrade AIK den allsvenska andraplatsen när laget vann det uppskjutna mötet med IFK Göteborg. Och i slutomgången tog alltså Sveriges näst bästa fotbollslag en ny trepoängare mot Örebro. AIK kom därmed upp i tolv raka matcher utan förlust.

- Det kommer mycket fans hit till Örebro och man vill ge dem en så bra match som möjligt och vinna sista. Och det gjorde vi även om det inte var så vackert i dag.

Inget av lagen förmådda skapa några riktigt heta målchanser i början av matchen. Men efter en halvtimme gjorde AIK plötsligt två snabba mål.

Först löpte anfallaren Chinedu Obasi in på en fin yta och gjorde mål efter fint förarbete av lagkaptenen Nils-Eric Johansson.

Minuten därefter bredsidade Nicolas Stefanelli in 2–0 efter fin inspel av Stefan Ishizaki.

"Kan bli vad som helst"

Men efter 67 minuter störtade Kennedy Igboananike fram på ett vackert inspel från Filip Rogic och den förre AIK-anfallaren reducerade med huvudet för Örebro. Hemmalaget tryckte sedan på för en kvittering men närkingarna åkte till sist på fjärde raka förlusten och slutade elva i tabellen.

Stefan Ishizaki flyttar nu till Borås, där han tidigare spelat i Elfsborg.