Körde ända in i kaklet

Mattias Carlsson tog ett stilfullt farväl av Uddevalla och bassängen i Walkesborgsbadet.

ANNONS
|

Tio år blev det för den 26-årige Götenesonen som nu flyttar till Malmö kappsimningsklubb som avslutade med 200 meter ryggsim som han stilenligt vann den sista individuella grenen för helgen.

– Kul att få avsluta med tre segrar, men såklart vemodigt efter alla dessa år. Jag lämnar med många fina minnen, säger Mattias Carlsson till Bohusläningen.

– 2.00,86 var en bra tid så här dags på säsongen. Synd att han inte fick gå under två minuter, säger Jacob Fredriksson, Uddevalla sims nye chefstränare som gjorde sin första tävling i den nya rollen.

På lördagskvällen vann han några lopp för Uddevalla sim som innan finalpasset och inför välfyllda läktare också passade på att tacka för de framgångsrika åren tillsammans. Även vid den sista prisutdelningen hyllades han med en stående ovation innan han direkt satte sig i bilen mot Malmö.

ANNONS

Carlssons helg var som för övriga toppsimmare, varav flera ur landslagstruppen, som deltog i Uddevalla.

– De visade att de har kapacitet och bjuder på sig själva, men några personliga rekord blev det inte och det var egentligen inte att vänta, säger Jacob Fredriksson.

Han gladdes över att vara igång med uppdraget att stå på sidan som ansvarig.

– Det är speciellt att vara i den heltidsrollen i sin moderklubb. Det känns bra och betyder förstås lite extra.

Han var nöjd med vad klubbens simmare, på alla nivåer, presterade under helgen.

– Det är långt över förväntan. Några personliga rekord har det blivit och det visar att det kan bli en spännande säsong.

Kalle Svensson är en av de som imponerat mest på Fredriksson.

– Han visar att han vill vara med och slåss, inte bara häromkring utan även nationellt på 50 och 100 meter fjärilssim.

På hemmaplan slåss han främst med klubbkompisen Steven Angelo Larsson som också var den snabbare av dem två på lördagen då Larsson var trea och Svensson fyra på 50-metersdistansen.

Andra lokala simmare som Fredriksson vill lyfta fram är några lovande ynglingar.

Det är 14-åringarna Oskar Gustafson, med bröstsimmet som speciallitet, samt Marit Cuperus som är allround och i helgen varit framgångsrik i helgens medleylopp. De och rutinerade Gulliver Koch har jämte Mattias Carlsson varit de mest framgångsrika hemmasimmarna i säsongsupptakten.

ANNONS

Uddevalla Swim Open

  • Omkring 200 simmare från Sverige, Norge och Danmark har deltagit i helgens tävling.
  • De har stått för 2 000 starter
  • Yngsta deltagaren har varit 9 år
  • ANNONS