Kinhult tappade på sista hålet

Skaftögolfaren Marcus Kinhult på 14:e plats inför söndagens spel.

ANNONS
|

Marcus Kinhult fortsätter spela bra på Europatouren i Schweiz. Efter lördagens spel ligger Skaftögolfaren sex slag efter täten, totalt sex slag under par. Leder gör engelsmannen Matthew Fitzpatrick som gått på tolv slag under par.

Kinhult inledde lördagens spel strålande och var vid nio spelade hål ett par slag efter täten. Men sen stötte Kinhult på problem och tappade tre slag och låg inför de avslutande hålen på två över par. Men sen glänse Kinhult återigen och kunde hämta tillbaka två slag för att sluta dagens runda på par. Men på sista hålet tappade Kinhult återigen. En trippelbogey gjorde att han rasade ner från en delad tredjeplats till 14:e inför avslutningen under söndagen.

ANNONS

Nu har alltså Marcus Kinhult, som fyllde 19 år i fredags, slagläge inför söndagens avsutande spel. Europatourtävlingen i Schweiz är succésvensken andra tävling på touren. I början av juni överraskade Kinhult många när han efter tre dagars spel ledde Nordea Masters. Men den gången rasade han på avslutningsdagen till en 33:e plats. Nu har han möjlighet att revanschera sig.

- Det är kul att vara där igen och jag vill ta revansch på mig själv och hoppas att jag kan hantera situationen bättre. Jag ska göra så lite annorlunda som möjligt i morgon, spara energi, ha tålamod och bara låta det hända, säger Kinhult

Marcus Kinhult inleder söndagens spel klockan 10.20.

ANNONS