Lag Niklas Edin är klart för sin första World Cup-final.
Lag Niklas Edin är klart för sin första World Cup-final.

Lag Edin klart för final i World Cup

ANNONS
|

Lag Niklas Edin är klart för final i curlingens World Cup i Omaha, USA. Detta efter att svenskarna under lördagen lokal tid fick revansch mot Norge, som man förlorade mot i det första mötet. I returen mot grannlandet vann lag Edin med klara 7–2.

- Vi har ju en förlust mot Norge men i övrigt har vi spelat riktigt bra, säger Niklas Edin i en intervju med curlingförbundet.

ANNONS

Senare under lördagen fortsatte de svenska curlingherrarna att övertyga då de vann över Schweiz med 8–4.

Finalen är lagets första i den nya världscupen som nu är inne i sin andra deltävling.

- Det är stort, vi hade förhoppningar redan i första världscupen och då hade vi lite skador, men nu känns det mer som att vi är där vi ska vara, säger Edin.

För de svenska curlingdamerna är finalen redan utom räckhåll efter bland annat dubbla förluster mot Japan.

TT

Fakta: Curling World Cup

World Cup avgörs i Suzhou, Kina, den 12–16 september, Omaha, USA, den 5–9 december, Jönköping den 30 januari–3 februari och med final i Peking, Kina, den 8–12 maj 2019.

Åtta lag för respektive damer, herrar och mixeddubbel deltar och lagen delas in i två grupper om fyra lag. Vinnarna i respektive grupp möts i final.

Matcherna avgörs i åtta omgångar, i stället för tio. Om det är oavgjort efter åtta omgångar avgörs matcherna med en sten i stället för en hel skiljeomgång.

I de första tre tävlingarna finns det prispengar på totalt 165000 dollar (motsvarande 1,5 miljoner kronor), i finalen motsvarande 2,5 miljoner kronor.

ANNONS