Johanna Larsson vann öppningsmatchen mot vitryskan Vera Lapko. Nu väntar Caroline Wozniacki. "Caroline är en av de bästa spelarna i turneringen och hon spelar bra för tillfället", säger Larsson till Ritzau.
Johanna Larsson vann öppningsmatchen mot vitryskan Vera Lapko. Nu väntar Caroline Wozniacki. "Caroline är en av de bästa spelarna i turneringen och hon spelar bra för tillfället", säger Larsson till Ritzau.

Larsson redo för regerande mästaren

Regerande mästaren Caroline Wozniacki. Uppgiften kunde inte bli mycket tuffare för Johanna Larsson. Men svenskan säger:

ANNONS
|

Johanna Larsson fick en svettig start på Australian Open. Inte nog med att det var över 30 grader varmt i solen, hon tvingades också till ett tie-break i första set innan Vera Lapko från Vitryssland tvingades bryta i andra set.

I nästa match väntar svalare temperaturer – prognosen pekar på omkring 28 grader – men hetare motstånd, danskan Caroline Wozniacki.

Johanna Larsson har tränat lätt dagen före stormatchen på Margaret Court Arena, då hon förberett sig på danskans spel, och försökt att återhämta sig efter den varma måndagen.

Är redo

Larsson konstaterar att det blir en tuff match, men tycker att det känns bra.

ANNONS

"Jag är i stort sett så redo jag kan bli. Jag ska försöka att gå ut i morgon och verkligen fokusera på mig själv, spela mitt spel och så klart spela för att vinna", skriver Larsson i ett sms till TT.

Rankningsmässigt och meritmässigt är det en rejäl utmaning Larsson ställs inför. Hon är själv rankad 75:a. Wozniacki är trea.

- Det blir självklart en mycket svår kamp. Det råder det ingen tvekan om. Men jag är redo, säger Johanna Larsson till danska Ritzau.

Solid baslinjespelare

Enligt Larsson är det motståndaren – som hon beskriver som en av de bästa spelarna i turneringen – som har den största pressen, och att det för hennes egen del inte finns något att hålla igen på.

"Wozniacki är en mycket bra spelare. Hon är solid från baslinjen på båda sidor och rör sig oerhört bra".

Johanna Larsson ser fram emot att spela på en större arena, som mötet med förra årets mästare i Australian Open innebär. Det är de stora matcherna Larsson spelar för, och ju fler i publiken desto skojigare.

ANNONS

"Det ska bli riktigt roligt att spela i morgon på en ny storbana", skriver hon.

Wozniacki tog sig vidare genom att besegra belgiskan Alison van Uytvanck med 6–3, 6–4.

- Jag var överraskad över hur konsekvent hon var. Jag tycker att hon spelade extremt bra, säger Wozniacki vid en presskonferens efter matchen.

Johanna Larsson och Caroline Wozniacki har aldrig mötts på WTA-touren tidigare.

- Men jag har så klart känt henne i flera år och jag ser fram emot en till match där ute och förhoppningsvis blir det en bra en.

Kan bli svenskmöte

Turneringens andra svenskhopp, Rebecca Peterson, möter på samma arena senare under kvällen, lokal tid, ryskan Maria Sjarapova.

Skulle svenskorna vinna sina matcher möter de varandra i tredje omgången.

"Jag hoppas så klart att Rebecca vinner och spelar hon bra finns alla chanser. Men jag fokuserar på mig nu och det är bara dumt att spekulera i ett svenskt möte så pass tidigt", skriver Johanna Larsson.

ANNONS
Melbourne, TT:s utsände
Fakta: Johanna Larsson

Ålder: 230

Födelseort: Boden.

Världsrankning: 77.

Prispengar: Cirka 31,3 miljoner kronor.

Titlar på WTA-touren: 2.

Bästa grand slam-resultat: Tredje omgången i Franska mästerskapen och US Open 2014.

Fakta: Caroline Wozniacki

Ålder: 28.

Födelseort: Odense.

Världsrankning: 3.

Prispengar: Cirka 299,4 miljoner kronor.

Titlar på WTA-touren: 30.

Bästa grand slam-resultat: Vann Australian Open 2018.

ANNONS