Emil Forsberg spelade 73 minuter när hans Leipzig slog Stuttgart med 1–0. Nu är man bara en poäng bakom serieledande Dortmund och tvåan Bayern München. Arkivbild.

Leipzig närmade sig Dortmund

|

Emil Forsbergs Leipzig tog in två poäng på serieledande Dortmund när man hemmaslog Stuttgart med 1–0. Marcel Sabitzer gjorde Leipzigs mål i 23:e minuten och Forsberg blev utbytt med kvarten kvar.

Branimir Hrgota kom in för sitt Frankfurt i 59:e minuten och då ledde gästande Dortmund med 2–0. Men mål av Sebastien Haller och Marius Wolf i 64:e och 69:e minuten innebar 2–2, vilket innebär att Dortmund toppar tabellen på 20 poäng, samma som tvåan Bayern München.

Bayern München besökte Hamburg – utan Albin Ekdal i laget – och sju minuter in i andra halvlek gjorde Corentin Tolisso matchens enda mål. Bayern har efter 1–0-segern tre mål sämre målskillnad än Dortmund. Trean Leipzig har 19 poäng.

Oscar Wendt och hans Mönchengladbach hade ingen kul kväll. Wendt spelade hela hemmamatchen när Leverkusen vann med 5–1 efter att ha vänt underläge 0–1 till seger med fem mål i andra halvlek.