Leksand kunde jubla åt en hemmaseger. Arkivbild.

Leksand vann stort mot Karlskoga

|

Efter två raka bortaförluster är Leksand i vinnarspåret igen. Hemma mot tabelltrean Karlskoga blev det seger med hela 5–1. Efter ett mål i såväl första som andra perioden lossnade det rejält för dalalaget i den tredje perioden.

Oskar Lang satte 3–0 efter drygt två minuter, och efter en reducering av Karlskoga gjorde Mattias Karlsson sitt andra mål för kvällen till 4–1 åtta minuter in i perioden. David Rundqvist avslutade målskyttet för hemmalaget när han gjorde 5–1.

Laget klättrar därmed upp på slutspelsplats som åtta i den hockeyallsvenska tabellen.

För serieledande Oskarshamn kom sjätte raka hemmasegern när laget vann mot Västerås med 3–1 efter mål av Joakim Thelin, Oskar Nilsson och Markus Modigs.

Jumbon Vita Hästen vann sin match borta mot Björklöven med 2–0 men är fortsatt långt efter de andra lagen i tabellen.