Oscar Lind tror på fina förhållanden under junior-EM i Holland. "Banorna kommer vara väldigt bra ordnade och ordentligt gjorda".
Oscar Lind tror på fina förhållanden under junior-EM i Holland. "Banorna kommer vara väldigt bra ordnade och ordentligt gjorda". Bild: Isabella Persson

Lind får chansen i landslaget – i ny gren

Under sommaren gjorde Oscar Lind sitt bästa resultat i ett internationellt mästerskap när han slutade femma i ungdoms-EM i mountainbike. Nu får han återigen chansen i landslaget. Men denna gången i en annan gren.

ANNONS

Det har varit en framgångsrik säsong för 16-årige Oscar Lind. Han blev totaletta i den svenska moutainbikecupen SweCup och tog sin bästa placering någonsin i ett internationellt mästerskap när han slutade i femma i ungdoms-EM i Italien.

Nu får Oscar Lind återigen chansen i landslaget. Denna gången i en annan tävlingsform nämligen cyclocross. Uddevallacyklisten är en av två som under måndagen fick beskedet att köra junior-EM i Holland i november.

– Det känns jättekul. Det har gått över förväntan under hösten men att bli uttagen till landslaget var inget jag förväntade mig, säger Oscar Lind.

Målet: topp 30

I och med att den nya säsongen inleddes under hösten har Oscar Lind klättrat upp en åldersgrupp från ungdom till junior. Som yngst i åldersklassen var beskedet om landslaget ännu mer oväntat.

ANNONS

– Det ska bli väldigt kul att se hur jag ligger till i den här konkurrensen, säger Lind.

Internationellt har Lind inte så mycket erfarenhet inom cyclocross. Under hösten har han kört en tävling i Danmark där värdemätaren var en sjätteplats. Men när han kommer till Holland, cyclocrossens hemland, kommer konkurrensen hårdna.

– Kommer jag topp 30 är jag jättenöjd och jag hoppas att jag kan komma tillbaka nästa år, när jag är äldst i åldersgruppen och göra ett ännu bättre resultat.

ANNONS