Reglerad. Ljungskiles ordförande Erland Holmdahl ser ljust på klubbens ekonomiska framtid trots problem med skatteskulder.
Reglerad. Ljungskiles ordförande Erland Holmdahl ser ljust på klubbens ekonomiska framtid trots problem med skatteskulder.

Ljungskile har reglerat skulden

Ljungskile SK kämpar på med sin ekonomi. Men nu är skatteskulderna reglerade liksom den uppmärksammade skulden till Ljungskilebuss.

ANNONS
|

Ljungskile SK har det fortsatt tufft med sin ekonomi. Men nu har läget ljusnat en aning. I början av februari rapporterade Bohusläningen att klubben hade skulder till skatteverket på omkring 1,2 miljoner kronor, varav 950 000 har gått vidare till kronofogden. Nu är skulden betald. När Bohusläningen kontrollera föreningens skattekonto på tisdagsförmiddagen var det plus 2780 kronor på skattekontot.

– Tack vare att ett antal privatpersoner har ställt upp med lån så har vi löst den akuta situationen med skatteverket, säger ordföranden Erland Holmdahl.

Ljungskile SK har en lång historia med tuff ekonomi, bland annat orsakad av en arena som kostar flera miljoner om året att driva. Orsaken till att skulden växt just den senaste tiden beror till stor del, enligt Holmdahl, på att föreningen åkte ur superettan. Flera avtal låg då kvar på en superettanivå, samtidigt som intäkterna inte gjorde det.

ANNONS

– Vi hade Jonas Olssons avgångsvederlag och flera andra dyra avtal i A-truppen. Det gjorde att det blev en ackumulerad puckel som slog ut fullt i januari, förklarar Holmdahl den skenande skatteskulden.

I samband med degraderingen till division 1 har budgeten för spelartruppen bantats rejält. Enligt Erland Holmdahl märker dock inte klubben av att det skulle vara svårare att få sponsorer i och med degraderingen.

– VI har fler sponsorer än någonsin och fler medlemmar i klubben än någonsin. Vi är väldigt tacksamma för den inställning som finns till klubben i samhället, säger han.

Erland Holmdahl är noga med att påpeka att skatteskulderna gått att lösa tack vare lån från privatpersoner.

– De pengar som sponsorer och medlemmar går in med till säsongen 2017 är enbart öronmärkta för ungdomsverksamheten och den sportsliga verksamheten i nuvarande A-trupp, säger han.

Även den pågående tvisten med Ljungskilebuss i tingsrätten ska vara löst. Bohusläningen berättade tidigare i somras att ägaren Daniel Olsson vägrade köra laget till bortamatcherna på grund av utebliven betalning på drygt 300 000 kronor. Något som fick stor uppmärksamhet då. Olsson drog ärendet vidare till tingsrätten där parterna nu har enats och Ljungskile ska betala senast den 13 april.

– Det är också tack vare privatpersoner som vi löst detta, säger Holmdahl.

ANNONS

Daniel Olsson bekräftar att han och Ljungskile enats.

– Vi är överens och stryker ett streck över detta, säger Daniel Olsson.

ANNONS