Förstärkning. Mittbacken Mattias Pedersén har skrivit på för Ljungskile SK. 27-åringen ansluter från norska Baerum SK.
Förstärkning. Mittbacken Mattias Pedersén har skrivit på för Ljungskile SK. 27-åringen ansluter från norska Baerum SK.

LSK värvar mittback från Norge

Ljungskile har gjort klar med en ny försvarare. Baerumspelaren Mattias Pedersén, 27, har skrivit på ett tvåårskontrakt med LSK.

ANNONS
|

– Det är en duktig och stark försvarare, säger Jonas Olsson.

Pedersén har spelat de två senaste säsongerna i Norge.27-åringen är Ljungskiles femte nyförvärv för säsongen.

Pedersén har spelat 49 matcher och gjort fyra mål för den norska klubben, som han anslöt till säsongen 2014 från Västra Frölunda.

LSK-tränaren, som följt Pedersén under några år, beskriver mittbacken som spelskicklig och passningssäker.

– Det är en bra förstärkning till vårt försvar, säger Olsson.

Varför valde du LSK?- Jag kände att det var dags för en ny utmaning och komma hem till Sverige. Det känns bra att vara hemma igen. Sedan har jag bara hört bra saker om Jonas Olsson och det kändes bra att skriva på, säger Pedersén och fortsätter:–Tempot och de fysiska bitarna höjdes avsevärt i Norge, så jag känner att jag har utvecklat alla mina sidor som fotbollsspelare.

ANNONS

Vad visste du tidigare om klubben innan du skrev på?– Inte så mycket egentligen. Det jag kände till var att laget spelat i allsvenskan och nu på senare år i superettan. Än så länge har jag bara gjort en träning men jag har fått intrycket av att det är en kanongrupp.

Hur är formen i dag?– Den är väl inte på topp just nu, men det är trots allt bara januari än och fortfarande försäsong. Formen kan ju alltid bara bli bättre egentligen, säger Pedersén, som beskriver sig själv som en snabb, passningssäker och stark spelare i luftrummet.

Pedersén kastas in i hetluften direkt och debuterar mot Stenungsund– Det känns faktiskt lite nervöst. Även om de spelar i en lägre division så tar det ett tag innan man vet hur alla spelar i laget. Men det ska bli kul med match.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS