Frågetecken. Alexander Mellqvist fick en huvudskada senast och ska testa på lördagsträningen om han kan spela söndag.
Frågetecken. Alexander Mellqvist fick en huvudskada senast och ska testa på lördagsträningen om han kan spela söndag.

Mattsson vill säkra kontraktet

Ljungskile skapade mycket chanser senast men föll ändå mot Kristianstad. – Det var lite nedslaget ett tag men nu är vi på gång igen, säger tränaren L-O Mattsson inför helgen.

ANNONS
|

Ljungskile ställs mot tabellfyran Oskarshamn på söndag med bland annat förre LSK-spelaren Peiman Eliassi i laget. Eliassi är femma i skytteligan på 12 mål tillsammans med Ljungskiles Robin Strömberg.

Med fem omgångar kvar har Ljungskile sex poäng ner till Assyriska under strecket. Det behövs ett antal poäng till för att vara helt säkra på nytt division 1-kontrakt.

– Ja, så är det ju och det vore skönt att ta de poängen så fort som möjligt. Det är alltid jobbigt att vara i det läget, säger L-O Mattsson.

Ljungskile har fått träna på konstgräs i veckan då planen på Skarsjövallen är blöt. Men matchen på söndag ska enligt planen spelas inne på arenan.

ANNONS

På spelarfronten ser det bra ut. Aleksandar Kitic är tillbaka efter sin avstängning. David Frölund är också på väg tillbaka efter sin skada. Aleksander Mellqvist tvingades utgå senast i halvtid med en huvudskada och är ett frågetecken.

– Han har gjort den så kallade hjärntrappan under veckan och tränar nu med boll igen. Han har inte varit med i något närkampsspel ännu så vi får se på lördagsträningen om han blir aktuell för spel.

Fakta: Avspark

Division 1 södra herrar

Ljungskile–Oskarshamn

Skarsjövallen söndag kl 15.00

Läget i Ljungskile: Aleksandar Kitic är tillbaka efter avstängning. David Frölund på väg tillbaka efter skada. Frågetecken för Alexander Mellqvist som fick en huvudskada senast.

ANNONS