Tre av Uddevalla IS åkare i Hällefors. Från vänster Clas-Göran Öster, Agneta Öster, Janne Johansson.
Tre av Uddevalla IS åkare i Hällefors. Från vänster Clas-Göran Öster, Agneta Öster, Janne Johansson. Bild: Privat

Medaljregn över Uddevallaåkare i SM

I helgen blev det sex SM-medaljer i skidor till Uddevalla.

ANNONS
|

Även om det kan låta så är det inte ovanligt att åkare från Uddevalla IS tar topplaceringar i samband med SM Masters.

Den här gången avgjordes tävlingarna i Hällefors under ganska tuffa förhållanden där fredagens och lördagens lopp fick genomföras i milt väder vilket gav blöta spår, men till söndagen sjönk temperaturen till minusgrader vilket gav stenhårda och snabba spår som också fick många av de 150 deltagarna att avstå den sista dagens tävlingar på grund av skaderisk.

Uddevalla IS var med sina fem åkare enda representanter från distriktet. Bäst gick det för Agneta Öster som tog guld både på 5 km fri teknik och 10 km klassiskt samt silver på 5 km klassiskt.

ANNONS

– Formen är god och ett gott besked inför kommande helg, säger hon från Idre där hon nu laddar för Tjejvasan.

Under säsongen har hon och maken Clas-Göran hittills klarat av 70 mil.

– Så för min del siktar jag på Öppet spår på söndag, säger han.

Övriga SM-medaljörer från UIS var Janne Johansson tog silver på 20 km klassiskt och brons på 10 km fri stil medan Patrik Wahlberg tog silver på 15 km fri stil. Övriga UIS-åkare var Bror Widén och Clas-Göran Öster.

Om tre veckor är det VM Masters i norska Beitostölen där några av åkarna kommer att delta, men där räknar Uddevallaåkarna inte med att kunna slåss om medaljer.

– Nej, det handlar om en annan division med riktigt tuff konkurrens. Det är bland annat gamla OS-medaljörer som kommer med egna team, men det ska bli kul att åka VM, säger paret Öster som gör sitt andra Masters VM.

ANNONS