SM-dags. Mollösund bjuder in till fin segling under helgen.
SM-dags. Mollösund bjuder in till fin segling under helgen.

Mollösund Båtförening står värd för SM

För tre år sen existerade knappt klubben. Nu står den redo att arrangera SM trissjolle under helgen. – Det är en väldigt inspirerande utmaning, säger tävlingsledaren Johan Westling.

ANNONS
|

Orustklubben Mollösunds Båtföreningen har gjort en imponerande resa. Efter att knappt ha bedrivit någon större verksamhet i 40 år väcktes den till liv med seglarskola för tre år sen.

Nu ligger medlemsantalet på omkring hundra personer och under helgen arrangerar klubben SM i trissjolle.

– Det är väldigt nytt och stort för oss att få arrangera ett SM. Det är väl egentligen inte vad man börjar med, men vi är flera som har jobbat med kappsegling i andra klubbar. Och den erfarenheten kan vi ta med oss nu. Det är en väldigt inspirerande utmaning, säger Johan Westling, tävlingsledare.

Under fredagen tjuvstartade SM-helgen med en sprinttävling, under lördag och söndag kommer de sju seglingarna att avgöras. Förhoppningen är att hinna med fem första dagen och de två avslutade den andra. Vinner gör besättningen med bäst totalttid efter samtliga sju.

ANNONS

34 besättningar – från Stockholm, Västerås, Borås och runt om på västkusten – kommer att delta. En juniorklass med två besättningar kommer också att seglas.

Sträckan kommer att anpassas efter väder och vind. Seglingarna avgörs på en traditionell triangelbana.

– Just nu blåser det sju sekundmeter med friska vindar och en del vågor. Det lär bli utmanande för seglarna, inte minst för de från insjöklubbarna som kanske inte är lika vana, säger Westling.

Totalt kommer omkring 20 funktionärers hjälp att krävas under helgen.

ANNONS