Trivs i storstan. Mustafa Mohamed vid målgången i Stockholm marathon.
Trivs i storstan. Mustafa Mohamed vid målgången i Stockholm marathon.

Mustafa Mohamed mot ny seger i Stockholm

Lidingöloppet blir Mustafa Mohameds tredje lopp i Stockholm under hösten. Och Hällelöparen går för tredje vinsten.

ANNONS
|

Närmare 20000 löpare väntas delta i Lidingöloppet i helgen. Mustafa Mohamed, Hälle IF, är en av dem och han nöjer sig inte med att bara vara med.

– Mitt mål är att vinna! Jag tror att jag måste springa på personligt rekord för att klara målet, säger Mustafa Mohamed i ett pressmeddelande.

Formen verkar vara god för 37-åringen. Först vann han en spurtstrid på SM-milen i Sollentuna den 26 augusti, endast en hundradel före Strömstadslöparen Mikael Ekvall. Den 10 september vann han sedan Stockholm halvmarathon.

Två bra resultat i 08-området är kanske ett tecken inför lördagens 30-kilometerslopp. Det ska också läggas till att Mustafa Mohamed även sprang Stockholm marathon i juni där han blev bäste svensk på sjätte plats.

ANNONS

Senaste gången Mohamed stod på startlinjen i Lidingöloppet, 2008, blev det seger. Sedan tidigare finns ytterligare två segrar (2003, 2004).

– Jag har många fina minnen ifrån Lidingöloppet. Inte bara segrarna, utan även minnen ifrån den fina naturen och den peppande publiken. Jag vet att det är en tuff och rolig utmaning jag har framför mig, berättar Mustafa.

ANNONS