Patrik Berglund på läktaren i Rocklundahallen i samband med en Västeråsmatch för en tid sedan. Arkivbild.
Patrik Berglund på läktaren i Rocklundahallen i samband med en Västeråsmatch för en tid sedan. Arkivbild.

NHL-stjärnan om uppbrottet: "Mått skit"

Landslagsforwarden Patrik Berglund bröt plötsligt sitt NHL-kontrakt med Buffalo i december. Nu talar hockeystjärnan ut om uppbrottet:

ANNONS
|

Det var i december som Berglund blev avstängd av Buffalo efter att ha missat både en träning och en samling inför match.

Några dagar senare bröts kontraktet och Berglund försvann.

Sedan en tid tillbaka är han hemma i Västerås och han talar nu ut för hockeypuls.se. Anledningen till uppbrottet var att glädjen försvann:

- Jag mår mycket bättre i dag. Mitt mål var att komma hem. Det här är min start på att hitta mig själv igen – genom att se vänner och familj. Jag har tagit hjälp från andra håll också. Nu när jag är hemma känner jag mig tryggare, jag kan andas ut och ha mer lugn i kroppen, säger Patrik Berglund.

ANNONS

"Betyder ingenting"

Han hade drygt tre år kvar på sitt kontrakt och sade därmed tack och adjö till motsvarande cirka 110 miljoner kronor.

- Mitt kontrakt och alla pengar jag gav upp betyder ingenting. Det här är verkligen en klyscha, men pengar gör ingen lycklig. Jag kan ge upp den summan när som helst för att må bra inombords, säger Berglund som var inne på sin elfte NHL-säsong.

Han gjorde tio säsonger i St Louis, men när han blev bortbytt till Buffalo i somras började glädjen försvinna.

Säsongen stängd

30-åringen har inte tagit några beslut om framtiden, men säger att han vill fortsätta hockeykarriären. Däremot blir det inget spel den här säsongen:

- Klart är att den här säsongen är helt stängd. Just nu måste jag få en hel del hjälp och komma ifrån hockeyn. Jag hoppas att jag kan hitta tillbaka till glädjen att spela igen. Just i dag kan jag inte säga om jag ska spela mer eller inte. Jag är mitt inne i processen att läka.

ANNONS
TT
ANNONS