Ottawas svenske målvakt Anders Nilsson gör en av sina många räddningar mot Anaheim.

Nilsson nollade Anaheim

Det spelade ingen roll att Anaheim öste skott efter skott mot mål. Anders Nilsson murade igen Ottawamålet och hemmalaget kunde vinna matchen med 4–0. Och Adrian Kempe blev målskytt för Los Angeles för tredje matchen i rad.

|

45 skott – 45 räddningar. Anders Nilsson var matchens bästa spelare när Ottawa besegrade Anaheim i bottenmötet i NHL-ishockeyn. Inte minst briljerade han i tredje perioden när Anaheim hade tvåmansöverläge, men Nilsson gick inte att överlista den här kvällen.

Det är första gången den här säsongen som Nilsson håller nollan. En bonus, säger målvakten själv i en intervju som publicerats i lagets Twitterflöde.

- Jag kände mig bekväm, även om jag hade några tursamma studsar och brytningar, speciellt i första perioden och i slutet. Men i bland måste man ha det, säger Nilsson.

Trots vinsten ser det tungt ut för Ottawa, som ligger sist i sin division. Inte särskilt mycket bättre går det för Anaheim, som förlorat sex raka matcher och ligger näst sist i sin.

Kempe målskytt igen

I Philadelphia bjöd Los Angeles på rejält motstånd. Matchen blev en nagelbitare som gick till straffar efter 2–2 vid ordinarie speltid. Adrian Kempes fina form håller i sig, och svensken gjorde mål för tredje matchen i rad, på ett distinkt direktskott efter fin passning från Brendan Lepsic i andra perioden.

Kempe var också en av målskyttarna i straffläggningen, och höll med sitt mål Los Angeles kvar i matchen. Men det krävdes ytterligare sex straffar, totalt tolv, innan Los Angeles via Tyler Toffoli kunde slå in den sista och avgörande.

Nya assist till Landeskog

Två mål i tredje perioden räckte till poäng för Colorado, som mötte Washington på bortaplan.

Men i förlängningen var det Washington som drog det längsta strået efter att Jevgenij Kuznetsov kommit ensam mot målvakten Semjon Varlamov, och kunde tunnla honom för seger med 4–3.

Washington inledde också målskyttet i mötet genom André Burakovsky. Det var den svenske forwardens sjunde mål för säsongen.

Colorados lagkapten Gabriel Landeskog kunde addera assist nummer 26 och 27 till säsongens lista.

Washington ligger på slutspelsplats, medan Colorado ligger några få poäng ifrån en wildcardplats. Matchvinnaren Kuznetsov konstaterar i en intervju från isen att det är jämnt i tabellen.

- Vi måste vara uppmärksamma och ta de chanserna vi får. När jag lyckades bryta så visste jag att jag var tvungen att göra mål, för det är viktiga poäng för oss, säger han.