Finalen mellan Malmö och Norrtälje på söndagen blev jämn spelmässigt.
Finalen mellan Malmö och Norrtälje på söndagen blev jämn spelmässigt.

Norrtälje segrade i bästa cupen hittills

Det blev stor succé för den andra upplagan av Lilla Elitseren i Fridhemshallen.

ANNONS
|

Stämningen var på topp i Fridhemshallen när det var dags för final i Lilla Elitserien. Men vart det lutade var omöjligt att säga – finallagen Norrtälje och Malmö hade redan ställts mot varandra i gruppspelet, där det blev 3–3.

Upplagt för spänning med andra ord, och det blev även en tät match spelmässigt. Efter en mållös förstaperiod tog Norrtälje ledningen tidigt i den andra. Rasmus Blomqvist tog vara på kontringen och satte snyggt 1–0. Därefter tog Upplandslaget kommandot och utökade till 2–0 ett par minuter senare. Målskytt var Rasmus Lidén.

Trots två man mer på isen i slutet förmådde inte Malmö att få in pucken. Norrtäljespelarna slet i vild glädje av sig hjälmar och handskar när slutsignalen ljöd.

ANNONS

– Jättekul! Vi tränar mycket under säsongen och försöker alltid ha roligt på isen, så det är ju kul att det ger resultat, sa Norrtäljetränaren Jesper Blomqvist och passade på att berömma arrangemanget.

– Det är otroligt bra ordnat och roligt för killarna med riktiga lagpresentationer. Vi kommer gärna tillbaka.

Fredrik Nilsson, som tillsammans med sin bror Robert är initiativtagare till cupen, kände en stor stolthet när allt var klart.

– Det har aldrig gått så bra som i år, och många sa till oss att det inte finns någon motsvarighet till det här i landet. Så det känns ju otroligt kul. Heavy metal-cupen i höst är redan spikad, sedan får vi ta ställning till om vi även kör Lilla Elitserien nästa vår. Men vi har redan preliminärbokningar, sa han.

ANNONS