Timrås Andreas Söderberg och Ludvig Rensfeldt lämnar isen efter en tung förlust mot Frölunda. Arkivbild.

Ny Timråförlust – tappade i sista perioden

Timrå har haft problem i den tredje perioden och släppt in flera dyrbara mål. Mot Brynäs kom lagets sjunde raka förlust efter att Timrå återigen tappat i slutperioden.

|

Timrå har det tufft nu. Inför lördagens match kom SHL-jumbon från sex raka förluster – i den senaste matchen mot Frölunda blev laget utspelat och förlorade stort med 1–5.

Mot Brynäs såg den trenden ut att brytas efter två fina perioder där hemmalaget Timrå efter två perioder ledde med 2–1. Olyckligtvis för Timrå har laget haft det synnerligen svårt i den tredje perioden och släppt in flera avgörande mål.

Så blev det även denna gång.

Fem minuter in i den tredje kvitterade Brynäs Ludvig Nilsson, som har ett förflutet i just Timrå. Målet var hans blott andra mål för säsongen.

När Brynäs fick en femminutersutvisning med drygt tio minuter kvar hade Timrå dock ett gyllene läge att återta ledningen i matchen. I stället gjorde Brynäs 3–2 i numerärt underläge innan gästerna punkterade matchen med ett 4–2-mål med dryga minuten kvar.

- Vi spelar inte som vi gjorde i de två första perioderna. Det är synonymt för många av våra matcher, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till C More efter matchen.

Förlusten innebär att Timrå nu har 14 poäng upp för att undvika negativt kval.