William Nylander gratulerar kedjekamraten Auston Matthews. I nattens match stod svenskstjärnan för två nya poäng.

Nylander-poäng även i NHL

Medan Alexander Nylander gör en bejublad insats på junior-VM, vill storebror William Nylander inte vara mycket sämre i NHL. I natt gjorde 21-åringen två nya poäng, varav ett mål, när Toronto bortabesegrade Arizona.

|

Även om det gått minst sagt knackigt för det Phoenix-baserade laget i år, så hade det plus-statistik på Toronto inför nattens match.

Gästerna från Kanada fick dock en flygande start och tog också kommandot, ett grepp som de aldrig släppte. De gick ifrån till en betryggande 3–0-ledning drygt tio minuter in i matchen – där bland annat William Nylander passat fram till kedjekamraten Auston Matthews.

Snodde av svensken

Det var den Arizonafödde Torontospelarens första NHL-mål någonsin i sin hemstat – som dessutom var riktigt vackert.

- Det var en fantastisk känsla och garanterat något jag kommer minnas. Ett ganska speciellt mål, säger Matthews, som under helgen firat jul med familj i just Arizona, till nhl.com.

Även om Arizona reducerade två gånger och genom det fick lite luft under vingarna, så skulle Toronto slutgiltigt släcka matchen i mittakten, bland annat genom tre nya mål, varav 5- och 6–2 kom inom loppet av tio sekunder.

5–2-målet kom från William Nylanders blad, hans åttonde för säsongen och hans tjugosjunde poäng. Ett mål som föranleddes av att Nylander snodde pucken från förra årets VM-lagkamrat Oliver Ekman Larsson, innan han ensam med målvakten kunde placera in 5–2.

Ny Hedmanassist

Sista perioden blev lite av en transportsträcka och slutresultatet skrevs till 7–4.

Nattens övriga sex NHL-matcher bjöd annars inte på särskilt mycket ur svensk-perspektiv. Mikael Backlund gjorde mål i numerärt överläge när hans Calgary mötte San José och i Tampa Bay inkasserade backen Victor Hedman ännu en assist när hans lag hemmabesegrade Montreal med 3–1.