Oavgjort för topplagen i superettan

|

Brommapojkarna spelade 1–1 på bortaplan mot Varberg i superettan. Varberg tog ledningen genom Gabriel Altemark Vanneryr efter 19 minuter och BP kvitterade strax efter paus när Victor Gyökeres kunde slå in bollen.

Suveräna serieledaren BP hade stort spelövertag i den andra halvleken, men kunde inte utnyttja sina chanser, utan Varberg fick en viktig poäng i jakten om att hålla sig ovanför kvalstrecket.

Tabelltvåan Dalkurd tog inte vara på chansen att krympa avståndet till BP i toppen. Borlängeklubben fick nöja sig med 1–1 borta mot IFK Värnamo. Värnamo såg ut att få med sig alla tre poängen sedan backen Fredrik Lundgren rakat in 1–0 vid en tilltrasslad situation efter en hörna efter 79 minuter.

Men med bara några minuter kvar kunde inhopparen Malkolm Moënza skjuta in kvitteringen för Dalkurd från straffområdeslinjen.

Därmed är avståndet mellan BP och Dalkurd i toppen fortfarande fyra poäng.