Ny i Oddevold. Sulejmen Sarajlic från norska Gjövik/Lyn har skrivit på för Oddevold.
Ny i Oddevold. Sulejmen Sarajlic från norska Gjövik/Lyn har skrivit på för Oddevold.

Oddevold värvar målvakt från Norge

Oddevold har länge letat målvakt. Nu tycks jakten över då 21-årige Sulejmen Sarajlic, senast i norska Gjövik/L,yn skrivit på för ett år. – Vi är väldigt nöjda, säger Johan Ederwall i Oddevold.

ANNONS
|

Inför den här säsongen så aviserade Andreas Samuelsson att han tänkte sluta. Oddevold värvade Robin Gustafsson från Torslanda, men behövde en målvakt till. Några har testat under försäsongen, men nu har klubben fått napp och skrivit kontrakt med Sulejmen Sarajlic på ett år.

– Vi har haft honom på radarn ett tag, men han har varit het på marknaden och aktuell för fler klubbar. Nu är vi glada att det är klart, säger Ederwall.

Sarajlic är 21 år och är 196 centimeter lång och väger 96 kilo. Han kommer ursprungligen från Jönköping där moderklubben är Råslätt. Han har spelat i Blåvitts ungdomsakademi i fyra år innan han gick till Öster säsongen 2015. Förra säsongen gjorde han 23 matcher för Gjövik/Lyn i norska motsvarigheten till division 1.

ANNONS

– Han är en lång och reslig kille. Den här säsongen har många klubbar varit ute efter honom, bland annat en slovensk toppklubb. Därför har det tagit lite tid, säger Ederwall

Oddevold säger sig ha fått fina referenser på Sarajlic som inte behövt provträna. Han var i Uddevalla och bekantade sig med laget och Thordéngården i måndags och tisdags innan han skrev på. Han finns inte med i laguppställningen i lördagens träningsmatch mot Skoftebyn.

– Nej, han börjar på måndag och kommer att flytta till Uddevalla, säger Ederwall.

Sulejmen Sarajlic själv säger att han hade sex konkreta kontraktsförslag att välja mellan, i Norge, Sverige och Slovenien.

– Att det blev Oddevold beror på att jag inte vill flytta till Norge igen utan stanna i Sverige. Uddevalla ligger bra till och jag fick ett bra intryck av klubben. De kommer med stor sannolikhet att vara ett topplag och hade en bra framtidsplan för mig, säger han till Bohusläningen.

Vad är du för typ av målvakt?

– Jag har lång räckvidd och är offensiv. Dessutom bra med fötterna.

I och med värvningen av en målvakt börjar de flesta bitar i truppen nu falla på plats. Men Oddevold har flera krokar ute, bland annat söker man en ersättare till Imer Beqiri som är långtidsskadad.

ANNONS

– Han ska opereras men har inte fått operationstid ännu. Därefter väntar 10-12 veckors rehabträning, så där behöver vi en ersättare. Vi diskuterar också med Johan Patriksson fortfarande, men har inte fått något besked, säger Ederwall.

ANNONS