Oddevolds helgvärvningar fortsätter

Oddevolds sportutskott har inte tagit julledigt. Det började med FC Trollhättans Pelle Ödlund på julafton. Sedan dess har klubben hunnit med att kontraktera en en yttermittfältare med allsvenska meriter och nu tillkommer en målvakt från superettan samt ett välbekant namn.

ANNONS
|

24-årige Kristoffer Björk som närmast spelat med Örgryte i superettan, blir en av klubbens två målvakter. Han kommer ursprungligen från Brämhult utanför Borås och skolades sedan vidare i Elfsborgs ungdomsakademi. Det ledde till några matcher på bänken i allsvenskan innan han gick vidare till Örgryte under de fyra senaste säsongerna.

– Där har han haft begränsat med speltid bakom Stojan Lukic, men han har mycket goda omdömen från alla vi talat med och vad vi själva har kunna ta till oss är att han är en mycket lovande, ambitiös och snabb målvakt med bra fötter, säger Oddevolds sportchef Johnny Schöön.

ANNONS

Björk, som bott kvar i Borås, flyttar nu till Uddevalla vilket klubben också välkomnar.

Han kommer att konkurrera med Martin Lucena om platsen som förstemålvakt och det blir enligt Schöön en positiv kamp.

– Det är ingen som är given på förhand, men vi är glada och trygga med att ha två bra målvakter inför kommande säsong.

Att posten som assisterande tränare till Janne Carlsson även fortsättningsvis skulle fyllas av rutinerade Johan Patriksson var ett önskemål, men inte självklart.

– Men nu har vi kommit överens om ramarna och därifrån får Janne och Johan utveckla sitt ledarskap under 2019. De har fungerat bra ihop så vi är nöjda med att ha den här lösningen på plats. Johan är erfaren och mycket professionell vilket vi uppskattar. Hans kunskap är mycket nyttig för klubben som helhet, säger Johnny Schöön.

ANNONS