Orustföraren efter kraschen: "Det small bara"

Startfältet dundrade iväg i 130 kilometer i timmen, sedan smällde tre jetskis ihop. En av dem var Johan Johansson från Orust som skadade revben och lunga.

ANNONS
|

Orustföraren Johan Johansson deltog i en VM-deltävling i jetski i förra veckan. Men tävlingen i Kina blev inte vad han hoppades på.

I första heatet drog startfältet iväg, men i första kurvan, bara några hundra meter in i racet snuddade italienaren Mattia Fracasso in i polacken Marcin Senda som i sin tur kolliderade med Johan Johansson.

– Jag såg honom i ögonvrån och sedan small det bara, säger Johan Johansson om incidenten.

Kraschen blev våldsam. Johansson fick en rejäl lufttur och fick föras i ambulans till sjukhuset i Liuzhou. Där konstaterade läkarna fyra brutna revben och en blödning i lungan.

ANNONS

– Vi körde i 130 kilometer i timmen och jag flög en bit. Jag har krockat tidigare men inte så här kraftigt. I starten blir det en rejäl kraft och min scooter var bara skrot efteråt, säger han som efter omständigheterna ändå mår bra.

Klubbkamraten Emma-Nellie Örtendahl stod vid sidan och såg hela situationen med egna ögon.

– Det var bland det värsta jag sett. Han flög fem meter rakt upp och jag skrek rakt ut. Alla i publiken var chockade, säger hon.

Den Orustbördige föraren är fortfarande kvar i Kina och kan inte flyga hem på grund av den skadade lungan. Troligen blir han kvar där i ytterligare några dagar.

Tävlingen i Liuzhou var den fjärde av fem i VM-serien och inför låg Johansson på fjärde plats totalt, nu på sjätte.

Sista tävlingen körs i Sharjah, Förenade Arabemiraten, i december och då vill Johan Johansson vara med på startlinjen igen.

– Tanken är att kunna köra. Jag hoppas att kunna läka ihop fort och det är två månader kvar till dess. Jag vet att olyckor kan hända och det finns alltid en risk. Men det är inget jag tänker på och det är bara att bita ihop och komma igen, säger Johansson.

ANNONS
ANNONS