En otäck skada i SDHL-mötet mellan Modo och AIK gjorde att matchen fick avbrytas. Arkivbild.

Otäck skada i SDHL – konstaterad hjärnskakning

|

Matchen mellan Modo och AIK i SDHL fick avbrytas en längre period efter att Modo-spelaren Breanne Wilson-Bennett blivit liggande kvar på isen sedan hon tacklats av AIK:s Louise Nordberg Tenglin.

- Hon slog i huvudet i sargen när hon fick tacklingen. Hon var vid medvetande när hon åkte, men man får vara försiktig när det gäller huvud- och nackskador, säger Modos målvaktstränare Adam Göransson till Aftonbladet.

Enligt tidningen låg kanadensiskan kvar på isen i 20 minuter innan hon lämnade i ambulans.

Forwarden har nu fått lämna sjukhuset, skriver Modo på Twitter.

"Undersökningar visar på inga frakturer, men en konstaterad hjärnskakning. Hon mår efter omständigheterna bra", säger sportchefen Björn Edlund.

Nordberg Tenglin fick matchstraff för tacklingen och matchen vanns till slut av Modo efter ett långdraget straffavgörande. Vid ställningen 2–2 efter full tid och förlängning krävdes det inte mindre än 50 straffar innan ett avgörande var klart. Michela Cava satte den matchvinnande straffen, efter att först ha missat tre försök.