Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

johansson
Klart med ny klubb. Per Johansson tar över som sportsligt snavrig och tränare i Bodens HK kommande säsong.

Per Johansson tar över Boden

Det händer mycket kring handbollstränaren Per Johansson. Nu är det klart att han tar över Boden i den svenska elitserien kommande säsong.

Just nu är Per Johansson mitt uppe i förberedelserna inför Champions League-slutspelet med CSM Bukarest. Laget vann kvartsfinalen över innebär att CSM vilket innebär att laget ska åka till Ungern igen då final-4 spelas där i maj.

I tisdags lottades semifinalerna så här: CSM Bukarest–Vardar,Budocnost–Györ. Det kan alltså bli samma lag som möts i finalen som förra året då CSM slog Györ efter straffar.

Samtidigt har Per också gjort klart med en ny klubb. Under fredagen blev det klart att han kommer att vara sportsligt ansvarig och tränare i Boden under kommande säsong.

- Det stämmer och känns jättebra. Jag har proffsambitioner men just nu fungerar det inte att ge sig ut i världen med tanke på familjesituationen. Jag har fått ett riktigt bra avtal med Boden, säger Johansson när han precis landat i Sverige för en ledig helg.

– Per är en av de hetaste och mest meriterade handbollstränarna på damsidan i världen. Vi är givetvis oerhört stolta och glada över detta, skriver Bodens HK på sin hemsida.

Per Johansson har tidigare haft ett engagemang i Boden när Tobias Pettersson, också från Uddevalla, var tränare där. I laget spelar också förre kaptenen i Kropps Emma Petersson.

Per Johansson har skrivit på ett avtal på ett år där han kommer att vara med på alla matcher, och hälften av alla träningar.

- Jag kommer inte att flytta dit upp utan jobbar tätt i hop med assisterande tränaren Kekke Harlin som varit huvudtränare sedan jul, säger Johansson.

Han har också inskrivet i sitt kontrakt att han har en möjlighet att bryta om det dyker upp en möjlighet likt den han nu fick med CSM Bukarest.

- Det jag gillar med Boden är att de har muskler och visioner som ger mig möjlighet att utveckla laget. Dessutom finns en internationell touch som tilltalar mig. Kanske ska vi värva in någon rumänska.

 

MEST LÄST