Seger. Felix Beckeman, Uddevalla Cykelklubb, vann första deltävlingen i världscupen i 4X.
Seger. Felix Beckeman, Uddevalla Cykelklubb, vann första deltävlingen i världscupen i 4X. Bild: Lasse Edwartz

Perfekt världscupstart för Beckeman

Regerande världsmästaren Felix Beckeman fick en kanonstart på världscupsäsongen i 4X när han vann tävlingen i tyska Winterberg.

ANNONS
|

Felix Beckeman från Uddevalla Cykelklubb är regerande världsmästare i mountainbikedisciplinen 4X. För det belönades han bland annat med Bohusläningens idrottspris.

Målet är att vinna totalt

Ett av de stors målen nu är att vinna den totala världscupen. Något han ännu inte lyckats med någon gång. Nu har han dock inlett kommande världscupsäsongen på allra bästa sätt. Han vann nämligen den första deltävlingen i tyska Winterberg.

Beckeman skriver på sin hemsida att han är mycket nöjd med sin insats där han var snabbast i kvalet och sedan fortsatte att köra bra.

– Banan är väldigt knepig, väldigt snabb och dammig med hala kurvor. Alla kan hålla samma hastighet på raksträckorna men det är i kurvorna man kan vinna eller förlora tid, skriver Beckeman om racet i Winterberg.

ANNONS

Han skriver att han fick ett perfekt kval och den fina känslan fortsatte sedan in i finalerna.

– Jag var väldigt bekväm på banan och kände att jag kunde pressa både mig själv och cykeln till gränsen. Det kändes bra att kunna leva upp till världsmästartröjan och ta en seger i den första deltävlingen.

Vidare till Polen

Nu går världscupcirkusen vidare till Polen och Szczawno Zdroj där Beckeman hoppas kunna upprepa den fina insatsen från Winterberg. Tredje deltävlingen körs i skotska Fort William den 2 juni och sedan avslutas världcupen i Tjeckien den 14 juli.

ANNONS