Michael Lindqvist missade straff mot Malmö – men leder poängligan i SHL.
Michael Lindqvist missade straff mot Malmö – men leder poängligan i SHL.

Poängkungen Lindqvist: "Jättesurt"

Succémannen Michael Lindqvist, 23, svarade för två nya poäng för Färjestad och fortsätter att leda poängligan i SHL. Nyförvärvet från hockeyallsvenskan hann dock även med att bränna en straff när Malmö vann efter förlängning.

ANNONS
|

Inför säsongen hämtade Färjestad forwarden Michael Lindqvist från hockeyallsvenskan och AIK. Någon direkt omställningsperiod har 23-åringen inte behövt till den stora scenen. Borta mot Malmö blev det två nya assist och Lindqvist är nu uppe i fem mål och lika många framspelningar på sex matcher. En poängskörd som gör att han fortsatt toppar poängligan i SHL.

Vet vad som krävs

- Det är klart att det är en bra start, men sedan tycker jag inte att det är enbart poängen som jag har gjort bra. Jag tycker att jag spelar bra över hela banan. Jag spelar powerplay och boxplay, och mycket i fem mot fem. Det är inte bara poängen som är viktiga i mitt spel – jag vill vara en "allround" spelare, säger Michael Lindqvist.

ANNONS

Han gjorde en säsong i SHL med AIK 2013–2014 och svarade då för tio poäng på 45 grundseriematcher när klubben trillade ur den högsta serien.

- Det känns väl som att jag har med mig lite från den säsongen. Jag vet lite vad som krävs, men det är klart att det är skillnad. Det är bättre spelare och gör man ett misstag här straffar det sig lite snabbare än vad det gör i allsvenskan, säger 23-åringen.

En bit in på försäsongen blev han ihopsatt med centern Rasmus Asplund och rutinerade forwarden Dick Axelsson (satte 2–1-målet). Kedjekamraterna har svarat för sex poäng vardera.

- Vi hittar vägar att göra mål, även om vi kanske inte gör en jättematch nu är vi med och gör två mål (backen Oscar Grundel satte 1–1), säger Lindqvist.

Effektiviteten saknades

Färjestad åkte dock på sin första förlust för säsongen efter att ha tagit 14 av 15 möjliga poäng inför bortamatchen i Skåne. I förlängning avgjorde dansken Frederik Storm, som också står på tio poäng (fyra mål och sex assist).

ANNONS

- Det är ju bra att ta en pinne, men sett till matchbilden och framför allt den tredje perioden, tycker jag att vi är värda alla tre poängen, säger Lindqvist.

Värmlandslaget hade exempelvis tre ramträffar i slutminuterna av den tredje perioden.

- Och jag missar straff. Vi hade lägen för att vinna, men tyvärr var vi inte så effektiva som vi har varit, säger 23-åringen.

TT
ANNONS