Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Christen Press, längst till vänster, gratuleras av lagkamraterna efter att ha gett Göteborg ledningen borta mot Rosengård.

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Press: "En bra poäng att stjäla"

  Den amerikanska stjärnanfallaren Christen Press var på väg att ge toppaspiranten Göteborg en smakstart på säsongen. Ett självmål i den 89:e minuten borta mot guldtippade Rosengård innebar dock 1–1 i den allsvenska premiären.

  Med knappt en kvart kvar att spela av den allsvenska premiären mellan Rosengård och Göteborg på Malmö IP rann amerikanskan Christen Press igenom och satte 1–0 till gästerna. Det var Göteborgs enda skott mot mål i matchen.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  - Rosengård hade många chanser, men det här är det roliga med fotboll och speciellt som anfallare. Man kan påverka matchen genom endast ett litet ögonblick. Det är därför jag älskar min position. Med en enda chans kan man avgöra en match, säger Christen Press till TT.

  "Väldigt arg"

  Något matchavgörande mål blev det dock inte denna gång. I den 89:e minuten nickskarvade Göteborgsbacken Taylor Leach olyckligt bollen i eget mål fram till 1–1.

  - I slutändan var jag faktiskt väldigt arg över att vi inte vann. Vi hade bara behövt stå emot i fem minuter till. Självklart skulle Rosengård ha vunnit, men å andra sidan var vi vinnare fram till den 89:e minuten. Så vi borde ha vunnit, säger Press, som spelade för Göteborg även säsongen 2012.

  Förra året räddade Göteborg FC sitt allsvenska kontrakt via en magnifik slutspurt under hösten. I år aspirerar klubben på att bli ett topplag i allsvenskan, och visionen är att vara i final i Champions League senast 2021.

  Det finns fog för att Göteborg ska kunna utmana guldtippade Rosengård och de två senaste årens mästarlag Linköping – åtminstone på papperet. Förutom Press har klubben värvat Olivia Schough, Sverige, Emma Koivisto, Finland, Julia Roddar, Sverige, och målvakten Loes Geurts, Nederländerna. Alla har – liksom Press – stora landslagsmeriter.

  Vilsen taktiskt

  TT: Vad krävs framöver för att ni ska vara ett topplag?

  - Det här var en bra start. Jag har bara varit här i två veckor och det finns fortfarande lite av en språkbarriär. Det handlar även om att lära känna de olika spelarna i laget och jag kände nu och även i träningsmatcher att jag är lite vilsen vad gäller det taktiska. Men allt kommer att bli bättre, säger Press, som i Sverige även har spelat för Tyresö (2013–2014).