Gammalt blir nytt. Om allt går som det ska hoppas Kungshamns IF kunna bygga om nuvarande Kungshamnsvallen.
Gammalt blir nytt. Om allt går som det ska hoppas Kungshamns IF kunna bygga om nuvarande Kungshamnsvallen.

Projektet som ska lyfta Kungshamnsvallen

Kungshamnsvallen har länge varit sliten – men nu hoppas klubben Kungshamns IF på en förändring och har startat projektet Kungshamnsvallen 2.0.

ANNONS
|

Omklädningsrummen är få och slitna, och så även klubbhuset. Men nu vill föreningen Kungshamns IF få till en förändring på de problemen. Därför har de valt att starta upp projektet Kungshamnsvallen 2.0 som innebär en stor renovering och nybyggnad.

Det som klubben vill förändra är att de dels vill fräscha upp läktare med nytt tak, fräschare sittplatser och att göra den mer tillgänglighetsanpassad. Utöver det vill de bygga nytt där omklädningsrummen i dag står.

– Omklädningsrumfrågan kom upp redan för några år sedan, att de behövde fräschas till. Men vi i klubben sa då att vi vill hålla på det lite och i stället ta ett helhetsgrepp med omklädningsrum, klubbhus och läktare. Då kom projektet Kungshamnsvallen 2.0, berättar klubbens projektledare Daniel Nordström.

ANNONS

Han fortsätter:

– Skulle man först bygga om omklädningsrummen, och sedan bygga om klubbhuset, och efter det läktaren så skulle det bli stora kostnader. Då får vi bättre effekt av att sälja klubbhuset, och sedan lägga in de pengarna i en ny byggnad med både omklädningsrum och klubbhus.

Tanken är att det ska byggas en tvåplansbyggnad med omklädningsrum, träningslokal och diverse förråd på bottenplan. På övervåningen vill de få till klubbhuset med kontor, samlingsytor och ett kök med tillhörande kiosk.

Det slutgiltiga beslutet om genomförandet är ännu inte taget från kommunens håll, men Nordström har fått positiva indikationer.

– Vi har ett första positivt besked från kommunstyrelsens arbetsutskott. Vi väntar på besked om de antar budgeten, men det verkar positivt och som en väldigt stor möjlighet att det går igenom.

Kommunstyrelsens ordförande, Mats Abrahamsson (M), bekräftar:

– Det stämmer. Jag tycker att det här är ett väldigt spännande och projekt för föreningslivet. Jag ser bara positivt på det.

Daniel Nordström igen:

– Det har varit på tal ett tag, men nu kände vi att det verkligen var dags och gjorde slag i saken. Jag har arbetat med liknande projekt tidigare, och nu känner vi att vi kan ro det här i land.

ANNONS

Planen för finansieringen innebär att kommunen går in som medfinansiär med 50 procent, klubben med 30 procent och sedan kommer de att söka bidrag för resterande procent.

– Tanken är att det här ska kunna användas av vem som helst. Det är inte bara för klubben, utan vi vill verkligen inkludera alla i det här. Vi vill att det här ska kunna bli en mötesplats för alla.

Projektet har bara fått positiva kommentarer från närliggande föreningar och invånarna i samhället. Nu hoppas Nordström att det här kan få föreningen att ta ytterligare kliv.

– Vi känner oss redo för det här, och det här ger oss möjligheten att bredda vår verksamhet.

Fakta: Kunghamnsvallen 2.0

Nya hygienutrymmen:

Omklädningsrum

Förråd

Tvättrum

Träningslokal

Nyskapande av sociala ytor:

Klubbhus

Kansli

Utbildnings- och samlingslokal

Mötesrum

ANNONS