Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

rosso
Andra raka. Rössö hoppas ta…andra segern mot Örebro på söndag.

Rössö går för andra raka

Efter seger i hemmapremiären mot Ämtervik möter Rössö Örebro borta. – Det var bra för självförtroendet, nu hoppas jag vi går vidare med en bra match på söndag, säger tränaren Niklas Christensson.

Rössö vann över Ämtervik på Rimnersvallen med 2–1 efter att nyförvärvet Jennica Johansson gjort båda målen. Niklas Christensson var nöjd med segern, men prestationen kunde varit bättre.

– Jag tycker vi är stabila utan att glänsa. Vi släpper inte till så mycket mer än målet och någon halvchans bakåt, men framåt kan passningsspelet blir mycket bättre. Det var premiärnerver och gräsplan så vi har haft en del att jobba på under veckan, säger Christensson.

Framför allt hoppas han få till ett bättre anfallsspel mot Örebro. Han tror det blir en tuff match mot ett lag som flyttats över från en annan division 1-serie till Rössös serie denna säsongen. I premiären blev det förlust med hela 9–1 mot Lidköping.

– De fick en jobbig start och är säkert väldigt revanschsugna. Jag vet ganska lite om Örebro, men vet att de genomgått en generationsväxling i laget inför detta året, säger Christensson.

 

Avspark

Division 1 Norra Götaland, damer

Örebro BK Söder–Rössö

Grönpepparparkens IP söndag kl 14.00

Läget i Rössö: Fanny Ahlén är sjuk och spelar inte. Emma Karnström har börjat träna lätt med boll, men är inte heller redo för spel. Annars så börjar flera komma tillbaka efter skador. Både Malin Kristianssson och Arianda Zymeri är tillbaka.

MEST LÄST