Avslutade med stil. Niklas Christenssons Rössö slog Lidköping med 5–2 i säsongens sista match.
Avslutade med stil. Niklas Christenssons Rössö slog Lidköping med 5–2 i säsongens sista match.

Rössö gick ut med flaggan i topp

5–2 hemma mot toppkonkurrenten Lidköping. Rössö stod för en storstilad sista match för året. – En härlig avslutning på säsongen, säger tränaren Niklas Christensson.

ANNONS
|

Gästande Lidköpings FK behövde en poäng för att säkra seriesegern när de i den avslutande omgången gästade Rössö på Rimnersvallen under lördagseftermiddagen.

Det blev noll.

Det såg ett heltaggat och anfallsglatt hemmalag till. Redan efter tio minuter gav nämligen Malin Kristiansson hemmalaget ledningen. Inom loppet av två, makalösa, minuter fyllde sen Emma Karnström på med både 2–0 och 3–0. Hennes första efter friläge och det andra på nick.

Tränare Niklas Christensson:

– Vi fick verkligen matchen precis dit vi ville. Vi visste att Lidköping skulle vara spända och nervösa med tanke på deras tabelläge och när vi gör första målet blir de ordentligt darriga.

ANNONS

I slutskedet av första fick bortalaget viss kontakt med en 3–1-reducering. De fortsatte driva på för ytterligare ett mål. Men utdelningen uteblev och i stället kunde Emma Christensen utöka från straffpunkten när knappa timmen var spelad.

– Sen hade vi kontroll och det kändes stabilt, säger Christensson.

Matchen slutade 5–2 efter att Rössös Hanna Stengårds fastställt slutresultatet med kvarten kvar.

Ett resultat som innebär att Uddevallalaget slutar fyra i division 1 norra Götaland, på samma poäng men med sämre målskillnad än trean Rävåsen.

– Jag är nöjd med merparten av säsongen. i tre fjärdelar är vi ett lag för den absoluta toppen. Vi hade en dip i augusti som gjorde att vi inte kunde vara med och utmana i toppen hela vägen. Men därefter studsar vi tillbaka, vinner mycket matcher och visar att vi är ett topplag.

Och redan nu finns tankar på nästa säsong.

– In på hösten blir det oundvikligt. Föreningen har ambitionen att ta klivet uppåt och det är ditåt vi strävar.

Snodde seriesegern framför Lidköping gjorde Mölndalsklubben Jitex.

ANNONS