Målskytt. Malin Skoglund slog in Rössö ledningsmål direkt på hörna, men det räckte inte.

Rössö utslaget ur Svenska cupen

Rössö är utslaget ur Svenska cupen efter förlust mot Qviding med 2–1 (1–1). – Lite synd att åka ur. Hade varit kul att få ett elitlag på hemmaplan, säger tränaren Niklas Christensson.

|

Mathilda Eljas och Rebecka Christensson saknades när Rössö reste till Göteborg för att möta division 1-laget Qviding i Svenska cupen. Däremot var Sofia Olsson tillbaka i startelvan, nyss hemkommen från studier i USA.

Rössö tog ledningen i matchen efter tio minuters spel genom Malin Skoglund som slog en hörna direkt i mål. Qviding, som ligger på övre halvan i division 1 Mellersta Götaland, kunde kvittera efter 35 minuters spel. Segermålet kom först i 80:e minuten.

Niklas Christensson tycker matchen var jämn över lag med ett litet plus för Rössö som i alla fall borde fått oavgjort och förlängning.

– I den första halvleken hade vi en period var. Vi skapar chanser, men får inte riktigt till det framåt i sista tredjedelen. Ett problem vi haft tidigare också, säger Niklas Christensson.

I den andra halvleken var det Rössö som förde spelet, med Qviding satsade på snabba omställningar. Det var också en sådan som resulterade i mål i den 80:e minuten.

– Vi har allt lite chanser som borde blivit mål. Vilma Odengard hade ett kanonläge efter 53 minuter och även i 89:e minuten hade vi en fin kvitteringschans, säger Niklas Christensson.

Han tycker det är trist att årets cupspel tog slut redan efter den första omgången.

– Det hade varit kul att gå ytterligare några steg och kanske få ett elitlag på hemmaplan. Men nu är det som det är.