Ny tränare. Lalo Rojas blir tränare för den nya damsatsningen i IFK Uddevalla futsal. Här tillsammans med Mikael Alfredsson på herrarnas bänk under den gångna säsongen.
Ny tränare. Lalo Rojas blir tränare för den nya damsatsningen i IFK Uddevalla futsal. Här tillsammans med Mikael Alfredsson på herrarnas bänk under den gångna säsongen.

Rojas tränare för nya IFK-laget

I förra veckan blev det klart att IFK Uddevalla futsal ska starta damlag. Nu är det klart att första tränaren heter Lalo Rojas.

ANNONS
|

IFK Uddevalla futsal är pionjärer för sporten i Sverige och tog sitt första SM-guld på herrsidan i mars. Nu hoppas föreningen göra något liknande på damsidan. I förra veckan blev damsatsningen offentlig och nu är Lalo Rojas klar som tränare.

– Det ska bli oerhört intressant. Jag får ju vara med och starta något helt nytt och jag är övertygad om att det finns potential i Uddevalla att nå lika långt som herrarna på sikt, säger Lalo Rojas.

I förra veckan berättade Bohusläningen om satsningen och att Sandra Bagger är den som ska bli ansiktet utåt på spelarfronten. Lalo Rojas har funnits med i ledarstaben kring herrlaget under ett par säsonger men tar nu klivet fram och blir huvudtränare.

ANNONS

Han har en lång tränarbakgrund inom fotbollen bakom sig och har varit tränare IFK Uddevalla, Herrestad, Ljungskile och Svane på A-lagsnivå på herrsidan och har även erfarenhet från damfotboll där han tränar Rössös F19.

– Jag har lärt mig väldigt mycket under säsongerna med herrarna. När Sandra Bagger hörde av sig och frågade om jag kunde bli tränare för damerna tackade jag ja direkt, säger han.

Intresset är stort bland spelarna för att vara med i damlaget. Många har hört av sig, enligt Rojas, som nästa vecka ska sätta sig ner tillsammans med Bagger för att diskutera framtiden.

– Vi får se om vi ska ha något provspel först eller hur vi ska göra. Detta är seriöst och vi vill skapa en riktigt bra trupp.

Är det SM-guld som gäller även på damsidan?

– Vi får se lite vad vi landar. Vi vet inte ens hur upplägget med seriespelet kommer att se ut, men detta är helt klart en seriös satsning, säger Rojas.

ANNONS