Munkedals thailändska stjärna Padasak Taniviriyavechakul, som har vunnit sina samtliga tolv matcher i serien, finns med i laget i helgen. Nu väntas han även skriva på för en fortsättning.
Munkedals thailändska stjärna Padasak Taniviriyavechakul, som har vunnit sina samtliga tolv matcher i serien, finns med i laget i helgen. Nu väntas han även skriva på för en fortsättning.

Serieseger – då kvalar Munkedal

I helgen avgörs om Munkedals BTK blir etta eller tvåa i bordtennisens superetta. Skulle laget gå hela vägen är det nu bestämt att man tänker kvala för att försöka nå Pingisligan.

ANNONS
|

Munkedals BTK fick efter fjolårets serieseger i superettan inte ställa upp i kvalet till den högsta serien Pingisligan eftersom man inte kunde spela med sitt bästa lag. Beslutet togs efter en protest från motståndaren Tibble-Kungsängen.

Men Munkedal ville inte heller ta klivet upp på grund av de stora skillnaderna mellan serierna när det gällde spelprogrammet. I superettan spelas helgmatcher med fyrmannalag, men i pingisligan har det tidigare varit veckomatcher med tremannalag.

Efter att ha fått synpunkter från bland annat Munkedal verkar det nu som att Svenska bordtennisförbundet har tänkt om.

– De har tagit till sig av detta och håller nu på att titta på en annan lösning. Om vi får korta resor till veckomatcherna och de längre på helger, då är det intressant för vår del, säger Munkedals lagledare Benny Johansson.

ANNONS

Det här gör att Munkedals BTK redan nu säger att klubben vill ställa upp i kvalet till Pingisligan vid en eventuell serieseger i superettan.

– Vi satsar på att vinna serien, och då tänker vi kvala. För andra helgen i rad ställer vi upp med bästa laget. När jag sa det till ledaren för Eslöv, som vi möter på lördag, blev han helt tyst. Det trodde han inte, säger Benny Johansson.

Det innebär att stjärnorna Padasak Taniviriyavechakul, som varit bäst i serien, och Jakub Kleprlik spelar. Kleprlik, som debuterade i Munkedal förra helgen, kommer dock inte att vara med i söndagens match mot jumbon Kristianstad eftersom det krockar med hans seriespel i Frankrike.

Båda spelarna väntas dessutom skriva på för en fortsättning med klubben inom kort.

– De vill fortsätta i Munkedal, och vi ska försöka göra klart allt nu i helgen. Båda kommer att spela mer nästa säsong, säger Benny Johansson, som även har kontakt med några tänkbara förstärkningar.

– Det finns några som är riktigt intresserade av att spela för oss. Men det beror en del på om vi går upp eller inte.

För att Munkedal ska stå som slutsegrare i serien krävs två raka tvåpoängare i helgen, samtidigt som nuvarande ledaren Ängby måste förlora en av sina matcher. Kristianstad bör bli en enkel match, men mot Eslöv i morgon kan det bli tufft. Skånelaget ligger just nu på den nedre kvalplatsen men har chans att säkra kontraktet i helgen.

ANNONS

– Ingen vill kvala för att hänga kvar, så de kommer också att ha sitt bästa lag. De kommer att ge allt, säger Benny Johansson.

Toppstriden i superettan med två omgångar kvar att spela:

1. Ängby SK 9 0 3 66-41 18

2. Munkedals BTK 8 1 3 60-46 17

Raden står för antal segrar, oavgjorda och förluster, vunna och förlorade enskilda matcher samt poäng.

Återstående matcher:

14/3: Eslövs BTK–Munkedal

14/3: IF Norcopensarna–Ängby

15/3: KFUM Kristianstad–Munkedal

15/3: BTK Enig–Ängby

ANNONS